*

МОНТАНА ПОСРЕЩА ВЕЛИКДЕН С КОНЦЕРТИ, СПЕКТАКЛИ И АТЕЛИЕ ЗА ПИСАНИ ЯЙЦА

|
МОНТАНА ПОСРЕЩА ВЕЛИКДЕН С КОНЦЕРТИ, СПЕКТАКЛИ И АТЕЛИЕ ЗА ПИСАНИ ЯЙЦА

Великденският концерт на Община Монтана и тази година ще се проведе на открита естрада пред храм „Св. св. Кирил и Методий”. Той ще започне в 10:30 ч. на 28 април (неделя). Духовият оркестър „Дико Илиев”, Представителният танцов ансамбъл „Пъстрина” и Фолклорната формация „Огоста” ще участват в концерта, посветен на Възкресение Христово.

Духовият оркестър с диригент Пламен Крумов е подбрал за празничния концерт предимно Дико-Илиеви хора от богатия си репертоар. Художественият ръководител и хореограф на ансамбъл „Пъстрина” Първан Първанов е включил танци от шопска, пиринска и северняшка фолклорни области. Фолклорната формация „Огоста” с диригент Цветан Цветанов ще заложи на изявените си солистки.

При дъждовно време концертът на формациите от Народно читалище „Разум 1883”ще се състои в Младежкия дом.

На светлия християнски празник е посветен детският спектакъл , „Надхитряне“. Той ще се играе в Драматичен театър – Монтана, на 22 април от 12:00 ч. Режисурата е на Ирина Димитрова,  а ролите изпълняват младите актьори Тихомир Иванов, Мила Топалова, Димитрина Проданова и Асен Таков. Ден по-късно – във вторник, ще се състои Великденски балетен спектакъл „Кой направил е цветята” на танцова школа „Финес” с ръководител Ина Колева. Той ще започне в 18:30 ч. в Голяма зала на театъра. През Страстната седмица – на 24 април, традиционният си  годишен спектакъл ще представи Детско-юношеската театрална школа с ръководител Ирина Димитрова. Премиерата е с начален час 19:00 в Клуба на актьора.

На 24 април Великденска работилница за изработка и декорация на яйца от изкуствени материали ще отвори врати в Общински младежки дом. От 10:00 до 16:00 часа Румяна Белчева – ръководител на клуба по приложно изкуство „Дорос”, ще обучава деца от начален и прогимназиален етап. След уъркшопа компетентно жури ще оцени творческия резултат и ще определи най-сполучливите и оригинални декоративни яйца. Организаторите са предвидили награди за класираните на челни позиции. Творбите им ще бъдат подредени в импровизирана изложба във фоайето на Младежкия дом.

На Велики четвъртък – 25 април, в Експозиционната зала на Регионален исторически музей Монтана (ул. „Граф Игнатиев“ 3) посетителите ще могат да видят мултимедийна презентация, посветена на традицията в боядисването на великденските яйца. Презентацията ще представя уредника Светлин Ангелов. По време на Великденските празници музеят ще работи само по предварителна заявка.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez