*

МОМЧИЛ МЛАДЕНОВ ПРЕДСТАВИ СВОЯТА ВИЗИЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ВРАЦА

|

Хармонично развитие на всички квартали и населени места в общината, перспектива за младите хора, чист и зелен град са сред основните приоритети в управленската програма

Момчил Младенов представи днес своята управленска програма за развитие на града и кандидатите за общински съветници от БСП, които застават зад идеята „за Враца на врачани“.

Познавам добре проблемите на града, също така и на хората в него. Имам подробен план за решаването им и знам, че с подкрепата на своите съграждани ще успеем да постигнем значими резултати. Знам, че общинската политика е най-близка до гражданите, до техните потребности и е насочена преди всичко към местните общности. Затова винаги ще се застъпвам именно за тях“, сподели още в началото Момчил Младенов.

Кметът е преди всичко избраник на народа, който трябва да се грижи за интересите на гражданите. Неговата основна функция е да изслушва и да намира решение на всички проблеми и въпроси, които му бъдат поставени. Като кмет на Враца Момчил Младенов ще възстанови диалога между общината и врачани, ще намали бюрокрацията и ще гарантира достъпност на администрацията и услугите в общината.

Градът трябва да се развива хармонично, защото Враца не е само централен градски площад. Центърът е лицето на града, но сърцето са кварталите, където хората се прибират всяка вечер, където отглеждат децата си и прекарват по-голямата част от времето си. В община Враца има и 22 населени места, които заслужават пълното внимание на общинската администрация. Кметовете на тези села заслужават своето уважение, време и финансов ресурс, отделен от голямата община за развитие и добър живот на хората. Момчил Младенов ще работи в непрекъснат диалог с кметовете на по-малките населени места, защото общината се развива в своята цялост, а икономическите процеси в градовете и селата са взаимосвързани.  

Враца трябва да се превърне в град на младите хора. „Моята мечта е Враца да бъде град, в който работим, учим и с любов създаваме семейство. Град, който е удобен за живеене, безопасен за своите жители и най-вече – град, в който се диша свободно“, заяви Младенов. Безплатни детски градини и ясли, увеличаване на еднократната помощ за новородено, безплатни детски кухни – това са само част от мерките, с които ще се намали демографската криза и ще се осигури бъдеще за младите семейства в общината. Хората във Враца трябва да чувстват спокойствие и сигурност за своите доходи и перспективи за развитие, а не да търсят бъдеще в столицата или в чужди земи. Общината трябва да осигури място за всяко дете в общинско детско заведение и безплатен транспорт. Стратегията на Момчил Младенов обръща специално внимание върху качеството на материалната база в учебните заведение, осигуряването на иновативни методи за учене и разработване на адекватни програми съвместно с бизнеса, които дават професионално образование на децата и помагат при избора на професия и продължаващо висше образование.

Здравето не е стока или разменна монета в политически игри. Общинското здравеопазване и осигуряването на здравни услуги на територията на общината е приоритет и морална отговорност на кмета и общинските съветници. Сред дейностите в този сектор, заложени в управленската програма на Момчил Младенов, са стабилизиране на общинските болници, развитие на медицински практики в малките населени места, денонощна аптека, денонощен стоматологичен кабинет, разкриване на домове и хосписи за възрастни и болни хора. В основата на доброто здраве е въздухът, който дишаме всеки ден. Това, че Враца се намира в подножието на Балкана, не е достатъчен гарант. Необходимо е незабавно изпълнение на заложените дейности в общинската програма за подобряване на качеството на въздуха в града. Минималните и незабавни мерки, които трябва да бъдат приложени са ежемесечно миене на улиците за премахване на праха и стартиране на програма за намаляване употреба на твърдо гориво за отопление.

Управленската програма на Момчил Младенов е разработена с участието на граждани, съобразявайки се с техните нужди и мечти. Тя е достъпна за всеки и ще търпи развитие през целия мандат, защото управлението, което Момчил Младенов предлага е близо до хората, за хората, за Враца на врачани.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez