*

МНОГО ВЕСЕЛИЕ И АРТИСТИЧНОСТ ЗА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА СУ „НИКОЛА ВОЙВОДОВ“

|

В истински празник се превърна 25 април за жителите на най-големия жилищен комплекс на Враца „Дъбника.

Денят бе кулминацията на множеството инициативи посветени на патронния празник на СУ „Никола Войводов”.

Празничното шествие на учениците и учителите от средното училище изпълни улиците на квартала и се насочи към откритата сцена в парк „Дъбника”, където се състоя празничната програма.

Официални гости на празника бяха г-жа Петя Долапчиева- заместник- кмет по образованието, г-н Сашко Вълков- кметски наместник и председател на обществения съвет на училището, г-н Неделчев от езикова школа „Англеланд”, както и много директори на училища и детски градини.

Поздравителни адреси към училището бяха изпратени от г-н Калин Каменов- Кмет на Община Враца, инж. Петя Аврамова- Министър на регионалното развитие и благоустройството, инж. Владимир Уручев- член на Европейския парламент, г-н Красен Кръстев- Народен представител, ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий” и много директори на училища в град Враца.

Тържеството беше открито от директора на средното училище Снежанка Каменова, която поздрави всички присъстващи и връчи награди на отличилите се ученици. В своето слово тя не пропусна да благодари на учителите, родителите и учениците за неуморната работа и проявения професионализъм, с които всеки ден, заедно, изграждат имиджа и просперитета на СУ „Никола Войводов”.

С музикално- поетичната композиция „Саможертва и подвиг в името на свободата” присъстващите се преклониха пред подвига на Никола Войводов.

В парк „Дъбника” бяха разположени шатри, в които бе подредена изложба от рисунки на възпитаници на средното училище и бе представена дейността на учениците посланици на Европейския парламент.

Учениците от гимназиален етап не забравиха традицията на всеки патронен празник да засаждат дърво в двора на училището.

Във физкултурния салон се провеждаше турнир по тенис, а на сцената стана истински празник. Народни хора, песни, хумористични скечове и много танци доставиха радост на множеството хора дошли да празнуват заедно със своите деца и техните учители патронния празник на СУ „Никола Войводов”.

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez