*

МЛАДИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧЕ ОТ СУ “НИКОЛА ВОЙВОДОВ” ОТВОРИХА РАБОТИЛНИЦА ЗА МАРТЕНИЦИ

|

Младите предприемачи от СУ „Никола Войводов”, които участват в проекта „Маркетинг от младите предприемачи” по програма Еразъм+ на Европейския съюз отрано отвориха своята работилница за мартеници.

Деца, родители и учители не се поколебаха да дойдат в средното училище в ж-к „Дъбника” в съботната сутрин, защото вече имат две важни мисии.

Първоначалната цел на участниците в проекта беше да създадат своя компания за мартеници с цел популяризирането на тази българска традиция сред училищата партньори от Испания, Гърция, Италия и Ирландия. Младите предприемачи явно са успели да впечатлят своите приятели от чужбина при предишното си представяне в Италия и сега имат подкрепа в новата си мисия.

Те готвят голям благотворителен базар, на който да продават изработените от тях мартеници, за да помогнат със събраните средства на своята съученичка Гери, която пак се впуска в тежката битка с коварната болест.

От 3-ти до 8-ми февруари ученици и учители от училището ще бъдат в Испания по проекта и бързат да изработят повече мартеници за Гери, защото вече имат поръчка от Гърция, а със сигурност очакват и от останалите страни партньори от програмата.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez