*

МЛАДИ ТАЛАНТИ ЗАВЛАДЯВАТ ТАНЦОВАТА СЦЕНА

|

Последните месеци носят изключителна радост на Монтана и Враца, както и на цяла България. Успешният дует Лора Рапонска и Павел Стефанов допринасят за тези позитивни емоции чрез своите национални и международни завоевания на сцената на балните и латиноамериканските танци. Младата и талантлива двойка набляга изключително сериозно на своята професионална подготовка и постиженията им не закъсняват.

В средата на годината в град Солун, Гърция се състоя международен фестивал по спортни танци Salonika Open . Малки и големи участници представят България и достойно защитават нейното име. Сред тях са и Лора и Павел. След път, изпълнен с усмивки и много веселие, танцьорите прекарват повече от 12-часов състезателен ден. Емоциите са силни, а успехите – налице. В турнира при младежите и състезателите над 19 г. в изключително трудна битка танцовата двойка се окичва със златото за двете дисциплини (стандартни и латиноамерикански танци) при младежите, както и с един бронзов медал при най-големите в най-оспорваната категория.

Тази им изява дава начален старт за още много награди. Само преди дни те отново блестят на дансинга, този път в София. На провелия се световен танцов форум Sofia Open Dance 2018, с участници от 12 държави, сред които Англия, Германия, Франция. Италия и Русия, броят на участниците надхвърля 200. В тази „битка“ Лора Рапонска и Павел Стефанов завоюват трето място и бронзов медал при младежите – стандартни танци. За успешния дует участието в това престижно международно състезание е възможност да се срещнат на живо и да почерпят знания и опит от най-добрите в света професионални танцови двойки и преподаватели.

Лора Рапонска и Павел Стефанов стартират своята танцова кариера преди близо десет години. Заедно започват да се състезават преди три. Въпреки малкото време, техният упорит труд дава резултати. Тренировките им по спортни танци са изключително изтощителни и със строго фиксиран график, който не пречи на младите таланти да се справят отлично в училище. Налага им се всяка седмица да пътуват и да провеждат своята подготовка в гр. София в клуб по спортни танци „Проданс“. Техният главен треньор г-н Николай Йорданов стриктно следи за тяхното качествено развитие. Заедно всички те вървят към успеха. А на нас любителите на този естетически спорт ни остава само да очакваме следващите големи постижения на тези представители на чудесното младо поколение – Лора и Павел.

  

Петър Герзилов

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez