*

МЛАДЕЖКИ ДОМ – ВРАЦА С ДВЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИСОКИ НАГРАДИ

|

По случай 12 август, обявен от ООН за международeн ден на младежта, Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт, с подкрепата на община Варна, проведоха вчера VII Национална конференция „Достъп на младите хора до култура: ролята на фестивалите по изкуствата“.

Основна цел на Националната конференция е да насърчи национално отговорен диалог между всички в областта на културата за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.

По време на конференцията бяха връчени националните годишни награди „ПроКултура“ за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура. През 2019 за пръв път бъдат обявени специални награди в категория „Фестивал“ в девет области. Редом с изявени културни институти в страната, МЛАДЕЖКИ ДОМ - ВРАЦА – взе наградата в Категория „Общински културен институт“ за активната и резултатна дейност за разширяване на достъпа на младите хора до култура чрез многообразие от инициативи, програми, фестивали, форуми, концерти, рецитали и др.

А в раздел фестивали с "Диплом за отличие”  е награден Международен младежки театрален фестивал „Време“ – Враца. Той има принос и към Националния културен календар, като единствено по рода си събитие за страната, с международно участие от 1987 година.

Честито на целия екип и на всички партньори, художествени ръководители и участници в творческите формации!

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez