*

МИНИСТЪР НИКОЛАЙ НАНКОВ ПРИСТИГА ВЪВ ВРАЦА

|
МИНИСТЪР НИКОЛАЙ НАНКОВ ПРИСТИГА ВЪВ ВРАЦА

Утре, 28.09.2017 в град Враца пристига министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В 10.30 ч. Министър Нанков ще открие ремонтирания бул. „Васил Кънчов“. Събитието ще се проведе на бул. „Васил Кънчов“ срещу магазин “Лидъл“ и в него ще участват народният представител инж. Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, кметът на Община Враца Калин Каменов.

Ремонтът на републикански път I-1 (E-79) на територията на град Враца от км 143+164 до км 151+010 е изпълнен на два етапа. Проектът за цялостното обновяване на четирилентовата главна пътна артерия е реализиран със средства от държавния бюджет, предоставени с Постановление № 113 от 05.05.2016 г. и Постановление № 308 от 17.11.2016 г. на Министерски съвет. Този важен участък от пътната мрежа на областния град, който е с дължина близо 8 км не е ремонтиран от почти 30 години.

Първият етап стартира през 2016 г., когато е изпълнен ремонт на участъка от входа на град Враца от страна Мездра по бул.“Втори юни“ и част от бул. “Васил Кънчов“ до кръстовището на автогарата за период от 65 дни.

В края на 2016 г. започна ремонтът на втория етап от трасето, включващо останалата част от бул. “Васил Кънчов“ и бул. „Илинден“ до края на град Враца при изхода за Монтана. Работата по този участък продължи 98 дни, като ремонтът приключи през 2017 г. Освен директното трасе, изцяло са ремонтирани четири пътни възела, подлеза при автогарата и надлеза на КАТ. Положени са над 50 000 тона неплътен асфалтобетон, около 19 000 тона плътен асфалтобетон, над 10 000 кубични метра насип от трошен камък, подменени са над 21 километра бордюри за осигуряване на оптимално отводняване на настилката. Изградени са нови дъждоприемни шахти, а съществуващите такива и колекторните системи са почистени. Монтирано е ново LED осветление в подлеза, подменени са ограничителните системи и парапетите и е положена нова пътна маркировка.

 

В 11.00 ч. министър Нанков и кметът Калин Каменов ще проведат среща с гражданите пред обновената по Националната програма за енергийната ефективност жилищна сграда на ул. „Братя Миладинови“ №10 в град Враца.

Многофамилната жилищна сграда, с административен адрес ул. „Братя Миладинови” № 10, е част от ансамбъла жилищни блокове, разположени по протежението на северната страна на бул. „Васил Кънчов” в град Враца. Цветовото оформление е съобразено с мащаба на жилищния блок, както и със съседните блокове от жилищната група, като е търсено семплото подчертаване на архитектурните обеми. Цветното решение е издържано в жълтата и в ахроматичната цветови гами. На страничните фасади, които са без отвори, е изписано емблематичното стихотворение „Хаджи Димитър” на поета – революционер Христо Ботев. Районът около сградата е облагороден. Разгъната застроена площ на сградата е 3737 кв. м. В Сдружението на собствениците „гр. Враца, ул. „Братя Миладинови”, № 10 са включени всички 48 домакинства.

Фирмата, която спечели обществената поръчка и извърши строително-монтажните работи е „ОПАЛ 94” АД – гр. Враца. Стойността на сключения договор е  448 696.94 лв., без ДДС или 538 436.33 лв., с включен ДДС. Строителен надзор се изпълнява от „КИМТЕКС ЛС” ООД, а инвеститорският контрол от „ХЕБРОС КОНСУЛТ” ЕООД.

 

В 11.30 ч. Министър Нанков ще даде старта на  предстоящия ремонт на път III – 1002 „Враца – пещера Леденика“. Събитието „първа копка“  ще се проведе до бул. „Христо Ботев“ 124 при кръговото кръстовище /под бензиностанция „Аванти“/ и в него ще участват народният представител инж. Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, кметът на Община Враца Калин Каменов и фирмата - изпълнител.

Стартира рехабилитацията на 17,4 км от път ІІІ -1002 „Враца - пещера Леденика“. Основният ремонт на третокласния път, който е единствената връзка до Врачанския Балкан и пещерата Леденика, се финансира от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Участъкът от път III-1002, който ще бъде ремонтиран в чертите на гр. Враца, съвпада с отсечка от бул. „Христо Ботев“, започваща на 200 м след кръстовището с бул. „Васил Кънчов“ /път I-1 София - Видин/, продължава по „Крайречен булевард“ и улица „Вратица“, преминава извън града покрай кръстовището за с. Згориград и завършва при пещера Леденика.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez