*

МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ ПОСЕТИ СУ “ХРИСТО БОТЕВ” ВЪВ ВРАЦА

|

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети днес и Средно училище „Христо Ботев“ във Враца.

Посрещнат от въодушевените Ботевци, министър Вълчев проследи за кратко провеждането на „класна стая на открито“ от начален етап, а след това разгледа модерната материално-техническа база на училището.

Кулминацията на посещението бе разглеждането на вече изградената виртуална STEM лаборатория по биология, анатомия и здравно образование, където бъдещите биолози демонстрираха обучение чрез новото дидактическо средство - холограмни репрезентации.

В знак на признателност, министър Вълчев почетния плакет на училището.

“Благодарни сме, че с изграждането на лабораторията се завърши цикълът от кабинети за обучение по профилиращи предмети, а от следващата учебна година и по някои предмети от професионалната подготовка по специалностите „Извършване на термални процедури в балнеологични и възстановителни центрове“ и „Асистент на лекар по дентална медицина“, казаха от училището.

Вълчев се запозна с летописната книга - библиографска рядкост, в която продължава да се пише историята и до днес. По традиция министърът се вписа в почетната книга на училището.

Министър Вълчев бе придружен от Красимир Богданов – народен представител;

Малина Николова – Областен управител на Област Враца, Петя Долапчиева – зам.-кмет на Община Враца, Галина Евденова – Началник на РУО – Враца, Стела Димитрова – началник на отдел „Образование и култура“ към Община Враца.

              


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez