*

МЕЗДРЕНСКИ КЛУБ ПЪРВИ В КОМПЛЕКСНОТО КЛАСИРАНЕ В ТРАДИЦИОНЕН ТУРНИР

|
МЕЗДРЕНСКИ КЛУБ ПЪРВИ В КОМПЛЕКСНОТО КЛАСИРАНЕ В ТРАДИЦИОНЕН ТУРНИР

Гимнастичките от железничарски клуб по художествена гимнастика „Анелия“ станаха комплексни победители в традиционния  турнир „Коледни звездички“. Мездренският клуб събра 95 точки в крайното класиране и заслужено се изкачи на най-високата стълбичка. Възпитаничките на  треньорките Лилия Николова, Цветелина Цинцарска и Христина Стоянова се наложиха в трудна конкуренция от над 100 гимнастички от пет клуба.
 
Втори в комплексното класиране остана отборът на „Елегант“ – Плевен с 83 т., трети – „ВИП“ – Раднево с 51 т. Извън почетната тройка останаха отборите на „Елит“ – Стара Загора с 47т. и „Ритмика“ – София с 38 т.
 
Турнирът се проведе във формат мини-ансамбли , който все повече се налага в национален и международен мащаб. Мездренските състезателки спечелиха 5 златни, 6 сребърни и 3 бронзови отличия в различните категории и възрастови групи.
 
Специална награда получи и най-малката гимнастичка на турнира – 5-годишната Йоана Арабаджиева от отбора на  „Елит“.
Главен съдия на състезанието бе обявената от Българска федерация по художествена гимнастика за най-добър съдия за 2018 година Валя Маркова – възпитаничка на местния клуб „Анелия“. Съдия арбитър бе Нина Алексиева.
 
14-то издание на „Коледни звездички“ откри общинският съветник Наталия Христова – председател на Постоянната комисия „Образование, култура, наука, спорт и младежки дейности“ с думите:
 
„Ако има спорт, който да е побрал в цялата си същност всичката красота и нежност, която може да създаде природата и самият живот, това е художествената гимнастика. За 14-ти път Мездра е домакин на една магия“. Г-жа Христова изказа и думи на признателност към организаторите на турнира, затова, че се е превърнал в запазена марка на Мездра.
 
„Главният виновник“ –  Лили Николова – инициатор и организатор на състезанието, която получи бурни аплодисменти от публиката, изказа своите впечатления от тазгодишното издание.
 
„Впечатляващо тази година в турнира е участието на все повече деца в големите възрасти – девойки младша и старша възраст. Това означава, че клубовете сериозно се замислят да включват този формат в тренировъчната си работа, още повече, че от две години той е в държавния спортен календар в категория „Б“.“
 
Г-жа Николова сподели, че след като най-влиятелната жена в художествената гимнастика Ирина Винер промотира формата за малки ансамбли /двойки и тройки/, той вероятно скоро ще заеме своето място в международния спортен календар.
 

 


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez