*

МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО БАДМИНТОН СЕ ПРОВЕДЕ В ОРЯХОВО

|
МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО БАДМИНТОН СЕ ПРОВЕДЕ В ОРЯХОВО

 В продължение на четири дни град Оряхово се превърна в столица на бадминтона. От 3 до 7 юли в крайдунавския град си дадоха среща бадминтонисти от девет страни – Албания, Армения, България, Грузия, Гърция, Македония, Румъния,Сърбия и Турция, дошли да покажат своето спортно майсторство и да премерят сили на Балканския шампионат по бадминтон.
  Грандиозното събитие започна с дефилир на състезателите по ул. „В.Левски”, по която в израз на гостоприемство и уважение се вееха знамената на страните – състезателки. Дефилирът се водеше от домакините – отборът на Оряхово по бадминтон с треньор Койчо Станев, следвани от „А” и „Б” националните ни отбори и гостуващите състезатели.

IMG 1026IMG 4813  Балканиадата бе открита от кмета на община Оряхово, Росен Добрев. В приветствените си слова той подчерта: „За мен е огромна чест и голямо удоволствие да приветствам с топлото българско „Добре дошли” всичките балкански страни, които днес са в Оряхово!” Господин Добрев сподели, че в началото на мандата си децата на общината са поставени като приоритет на управлението на екипа му и „ днес аз съм най-щастливия кмет в страната”. Кметът благодари на г-н Касабян – председател на БФ по „Бадминтон” за оказаното доверие към Оряхово. Кметски благодарности и признателност получи и екипът – организатор на състезанието и най-вече ръководителят му Христинка Цонева и младите хора от Оряхово, които доброволно се включиха като гидове на гостуващите страни. Като пожела успех и на добър час на всички състезатели, господин Добрев даде старт на Балканския шампионат по бадминтон.
IMG 4934 IMG 4882  В продължение на три дни зала „Арена” предостави своята модерна база на бадминтонистите. Но на състезание като на състезание имаше победители и победени. С най-много купи и медали в своята страна се прибраха състезателите от Турция. Те спечелиха І място и на отборното състезание и в индивидуалните за мъже, жени и двойки.
  За огромния си принос в развитието на бадминтона плакети от Федерацията получиха Росен Добрев, Христинка Цонева и Койчо Станев. На свой ред плакети раздаде и кметът на общината. Главният съдия се оказа праправнук на първия кмет на Оряхово- Цеко Вълчев. Това даде още един повод за гордост на оряховчани.
 IMG 5014 IMG 5171По време на Балканиадата в Оряхово гостува и пилето Перо като талисман на шампионата. Перо посрещна, награди и изпрати състезателите. Но и не само това. Състезатели, гости и жители на Оряхово се надпреварваха да се снимат с него. Така че Перо увековечи своето присъствие в Оряхово през тези дни, замина като спомен с гостите и по всяка вероятност той вече е в много домове в България и в чужбина.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez