*

МАРТИН ПЕТРОВ ПОКОРИ НАЙ-ВИСОКИЯ ВРЪХ В ЕВРОПА В ИМЕТО НА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА

|

Видинчанинът Мартин Петров стъпи на най-високата точка на Русия и Европа, връх Елбрус (5642 м). Паст Президентът на Лайънс клуб Видин, развя знамето на националната кауза „България срещу диабета“ от покрива на Европа, това се случва за втори път, след като само преди година той покори най-смъртоносния връх на стария континент Монбан (4810 м) в Алпите.

На експедиция от 31 юли до 7 август Мартин Петров, управляващ директор на немска производствена компания във Видин, покори кавказкия първенец връх Елбрус (5642 м) в Русия. Съществува неофициален спор за това дали Елбрус е най-високият връх в Европа или тази чест се пада на Монблан (4810 м) в Алпите. Това зависи от определянето на границата между Европа и Азия, като в последните години по-популярната теория е, че Елбрус попада в територията на Европа.

Петров е възпитаник на Американския университет в България, който тази година отбелязва своята 30-годишнина от основаването си.

В подкрепа на благотворителната кауза „България срещу диабета“ и с послание към всички българи Петров направи свое обръщение от върха: „Не спирайте да упорствате, никога не се предавайте, щастието ви преследва и ви принадлежи!“ А специално за своите колеги от AUBG Мартин Петров си направи снимка със знамето на университета и написа, че „най-добре образованите хора са тези, които са готови да покоряват върхове както като професионалисти, така и като хора."

Припомняме, че Мартин Петров е носител и на специалния приз на името на алпиниста Атанас Скатов, връчен му от Туристическо дружество „Бонония“.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар