*

МАРТИН КОЦЕВ СТАНА ПОБЕДИТЕЛ В ГРАДСКОТО ИНДИВИДУАЛНО ПЪРВЕНСТВО ПО УСКОРЕН ШАХ В МЕЗДРА

|

Мартин Коцев спечели Градското индивидуално първенство (ГИП) по ускорен реален шах (рапид), което се проведе в Мездра. В турнира взеха участие 11 шахматисти, най-невръстен от които беше Стилян Драгановски, третокласник в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Те играха помежду си по системата „всеки срещу всеки“ в 10 партии, с контрола - 10 минути на състезател. Организатор на традиционната спортна проява бе Шахматен клуб Локомотив, а главен съдия - ССМ Тошко Кирков.

След оспорвана надпревара крайното класиране оглави Мартин Коцев с 8,5 точки - актив, натрупан след 7 победи, 3 ремита и нито една загуба. Негови подгласници станаха Ивайло Гаврилов с 6,5 т. (6 победи, 1 реми и 2 загуби) и Валтер Христов с 6 т. (5 победи, 2 ремита и 3 загуби).

За отбелязване е, че три кръга преди края лидер в класирането беше Валтер Христов беше, който обаче загуби последните си три партии, а с това възможността да триумфира като шампион на Мездра за 2022 г. в тази разновидност на шахматната игра.

На четвърто и пето място се наредиха съответно Емил Манолов и Данаил Кътовски с по 6 т., но с по с по-лоши допълнителни показатели - коефициент Зонеборн-Бергер, от третия - Валтер Христов. Топ 6 допълни Светослав Иванов с 5 т.

Класиралите се на първите три места получиха медали и грамоти. Миналата година победител в ГИП по рапид стана Николай Георгиев.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар