*

МАРИЯ ПОПОВА ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА ТУРНИРА „АТЛЕТИТЕ НА ВРАЦА“

|

„За мен е изключително удоволствие да открия второто издание на турнира „Атлетите на Враца“. Пожелавам Ви да постигате високи резултати в лекоатлетическата дисциплина и никога да не се отказвате от поставените цели. Бъдете упорити, дори когато Ви е трудно, защото наградите, медалите и титлите трябва да се заслужат с много труд, амбиция, хъс и любов към спорта“. С тези думи Мария Попова, изпълняващ функциите на кмет на Община Враца, откри състезанието.

Организаторът на проявата - треньорът на СК „Олимпия-Враца“ Юлияна Борисова изказа своята благодарност към ръководството на Община Враца за подкрепата и съдействието при реализирането на турнира.

Покритата лекоатлетическа писта събра над 170 деца от 12 клуба от Враца, Мездра, Мизия, София, Видин, Велико Търново и град Елена. Атлетите се състезаваха в дисциплините: 60 метра гладко бягане, 60 метра с препятствия, скок дължина, 600 метра и 800 метра за момчета и момичета до 14 г. и до 16 г. и 60 метра, 50 метра с препятствия и скок „дължина от място“ за деца родени 2009/10 г., 2011 г. и по-малки.

Надпреварата започна с 60 метра гладко бягане, а стартът беше даден от специалния гост на състезанието Йорданка Донкова, олимпийска шампионка от игрите в Сеул 1988 г. и рекордьорка на България в дисциплината 110 м. с препятствия.

Турнирът „Атлетите на Враца“ се провежда под егидата на Община Враца.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez