*

„МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО“ С КНИЖНИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА КЪМ ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ ОТ ВРАЦА

|
„МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО“ С КНИЖНИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА КЪМ ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ ОТ ВРАЦА

„Измисли оригинален начин за спортуване и четене на книга едновременно и го покажи със снимка“ - това е само едно от 14-те предизвикателства, които Регионална библиотека „Христо Ботев“ - Враца отправя към младежите от града в рамките на националната кампания „Маратон на четенето“. Инициативата се провежда за шестнадесета поредна година в периода от 2 до 23 април, като това издание ще бъде изцяло в онлайн формат. В играта могат да се включат всички на възраст от 10 до 19 години.

Единствено условие за участие е изпълнените предизвикателства да бъдат публикувани в Инстаграм профилите на участниците с хаштаг #ВБиблиотекатаСъм или да ни ги изпратят на е-мейл: libvratsa@libvratsa.org, а ние ще ги публикуваме на www.Instagram.com/vratsalibrary

Всички, приели и изпълнили и 14-те предизвикателства, ще получат награди от библиотеката - различни книжни аксесоари.

В рамките на Маратона на четенето 2021 Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца ще поднови автоматично регистрациите за още една година на всички свои читатели от 0 до 18 години.

Инициативата „Маратон на четенето“ се организира от Българска библиотечно-информационна асоциация и се провежда от  2 април – Международния ден на детската книга до 23 април – Международния ден на книгата и авторското право. В хода на Маратона се насърчава четенето и общуването с книгите - носители на непреходните ценности в човешката история и култура.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez