*

МАЛИНА НИКОЛОВА: ДНЕС ИМАМЕ НУЖДА ДА БЪДЕМ ЕДИННИ И ДОСТОЙНИ, ЗА ДА ПРЕДАДЕМ НА ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ ПАМЕТНИТЕ МОМЕНТИ ОТ ХИЛЯДОЛЕТНАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ

|

“Вече 112 години думите от Манифеста на Българската независимост продължават да будят душите ни, да ни тревожат, да ни припомнят огромното историческо значение и решителността на българските държавници, които с делата си изковаха бъдещето на България. Наш дълг е да се преклоним пред тези достойни мъже на отечеството, но и да намерим силните исторически и политически послания, а те са - приемственост, споделена отговорност и единност. Днес говорим за национално обединение, за солидарност, за защитени европейски граници, но не бива да забравяме, че България и нейната вековечна слава са в народа й. Днес имаме нужда да бъдем единни и достойни, за да предадем на идните поколения паметните моменти от хилядолетната българска история. Нека те познават делата на бележитите българи. Това е мисия, кауза, която всеки българин трябва да следва и с която да се гордее“. С тези думи областният управител на област Враца Малина Николова приветства гражданите и гостите на Враца по повод Деня на независимостта на България.

На церемонията присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Петя Аврамова, кметът на община Враца Калин Каменов, народни представители, кметове на общини, председателят Владимир Христов и общински съветници в Общински съвет – Враца, командирът на ВФ 54 990 – Враца подп. Симеон Цеков, представители на институции, ученици, учители и общественици.

С издигане на националното знаме от представителните роти на Военно формирование 54 990 – Враца и химна на Република България, на площад „Христо Ботев“ врачани и гости на града празнуваха знаменитата дата.

Историческа справка за паметното събитие представи Цветана Горкиева от ДКТ – Враца.

В знак на признателност, пред паметника на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez