*

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ "ПАТИЛАНЦИ" В МЕЗДРА

|
ЛЯТНА АКАДЕМИЯ

С вълнуващи преживявания в приказния свят на книгите започна тазгодишното издание на лятна академия „Патиланци“ в Мездра. Инициативата на Общински център за социални услуги и дейности /ОЦСУД/ съвместно с Фонд „Мисия”, е предназначена за деца от социално слаби семейства, ползващи услугата „Топъл обяд” и се провежда за трета поредна година.

Темата е „Голямото забавно лятно четене“която ще бъде и „пътуване с един билет, които е валиден в цялата вселена и отвъд нея – книгата“, казват организаторите.
 
Приключението бе открито в Археологически комплекс „Калето”, където под сянката на дърветата децата разказаха за любимите си приказни герои и рисуваха персонажи от детски произведения.
 
Малчуганите се запознаха накратко с историята на град Мездра, разгледаха експозициите в АК „Калето“ и нахраниха рибките в езерото.
 
 „Целта тази година е да „омагьосаме”, колкото се може повече деца, да успеят да се насладят на вълнуващия, приказен свят от книгите. Да развият своето въображение и да се осмелят да мечтаят, въпреки тежкото положение, в което се намират техните семейства“, казва Цветинка Стоянова „Ст. специалист социални дейности и деловодство“ към ОЦСУД.
 
Накрая всички позираха с нарисуваните картини, а за старанието получиха подаръци.
 
Следващото занимание ще бъде в НЧ „Просвета 1925-Мездра” на 10-ти август.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez