*

„ЛЕКАРИ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ“

|
„ЛЕКАРИ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ“

Този уикенд (11 и 12 юли 2020 г.) по БНТ 1 от 19:00 часа в документалната поредица „Лекари по време на пандемия“, проект на Екатерина Генова, ще се срещнем с доц. Владимир Ходжев - председател на Българското дружество по белодробни болести и началник на Клиниката по пулмология в УМБАЛ „Свети Георги“, Пловдив и проф. Добрин Константинов - председател на Българското научно дружество по детска хематология и онкология.

 

В събота (11 юли 2020 г.), доц. Владимир Ходжев ще сподели опита си с Ковид-19. „В медицината обикновено нещо ново се изгражда с години, всяка година се слага една тухличка. А сега изведнъж трябва да изградим цяла кула за кратко време.“ Това е голямото предизвикателство, което отправя коронавирусът към медицинската общност, смята доц. Ходжев.

 

В неделния ден (12 юли 2020 г.), в поредицата „Лекари по време на пандемия“ ще се запознаем с проф. Добрин Константинов. Той е второ поколение лекар и за своите близо 40 години стаж не помни ден, в който работата в Клиниката по детска онкохематология в ИСУЛ, завеждана от него, да е спирала – дори заради епидемията от коронавирус. Вярва, че в медицината няма „аз“, а Ковид-19 е припомнил на хората колко важна е лекарската професия.

 

Гледайте тази събота и неделя предицата на Екатерина Генова, която БНТ 1 ще излъчи.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez