*

ЛЕГЕНДАРНИЯТ ПЕТЪР ЖЕКОВ ПРЕД БР: АКО НЕ БЕШЕ ГРИША ГАНЧЕВ, НЯМАШЕ ДА ИМА ЦСКА

|
ЛЕГЕНДАРНИЯТ ПЕТЪР ЖЕКОВ ПРЕД БР: АКО НЕ БЕШЕ ГРИША ГАНЧЕВ, НЯМАШЕ ДА ИМА ЦСКА

Петър Жеков безспорно е една от най-големите легенди не само в историята на ЦСКА, но и на българския футбол. Все още той е голмайстор №1 на България с 253 гола, като Мартин Камбуров го преследва с 248.

Потърсихме Петър Жеков по повод драматичната ситуация в ЦСКА около желанието на Гриша Ганчев да напусне. Ето какво каза легендата пред Букмейкър Рейтинги:

-Господин Жеков, изненадваща новина от страна на Гриша Ганчев?
-Да ви кажа не е съвсем изненадваща, тъй като много му се насъбра. Всички са срещу него. Не говоря за феновете. Вие сами се замислете какво имам предвид. А и сега тази декларация на една фракция… Те по Фейсбука пишат много, но този път нещата явно са сериозни.

-Какво е мнението ви за управлението на Ганчев до момента в ЦСКА?
-Трябва да бъдем честни, че ако не беше Гриша Ганчев, нямаше да има ЦСКА. Даде няколко милиона за емблемата, нали?! На Панчарево знаете ли какво беше?! Бяха поникнали дървета в средата на терените, които не бяха терени, а ниви. Оправи бунгалата, базата стана прекрасна. Отборът сега също не е лош.

-Част от феновете обаче явно се подразниха от продажбата на Али Соу. Вие какво мислите за този трансфер?
-Футболът е бизнес, купуваш и продаваш. Значи когато купува е добър, а когато продава е лош. Не бива така. Надявам се да размисли и да остане, но от това, което знам, е, че този път ситуацията е много сложна.

-Гледахте ли мача със Славия?
-Това не беше мач. Условията не бяха за футбол. Вярно – ние навремето сме играли и на по-тежки условия и дебел сняг, но сега това не е нормално.

-Може ли ЦСКА да стане шампион тази година?
-Дайте да видим какво ще се случи. Доколкото знам, ще има някакви срещи днес и утре и тогава може да коментираме каквото и да било в повече детайли.

-Харесва ли ви отбора в този му вид?
-Играем добре и ми харесват доста футболисти. Знаете ли, че още преди доста време предложих да играем в схема 3-5-2, защото виждах и е ясно, че ЦСКА разполага с футболисти за тази схема. След това видяхте, че и треньорът Акрапович смени схемата и заиграхме по този начин. При нея обаче е много важно така да ги тренира и подготвя, че двамата външни футболисти, които играят ролята на халф-бекове, да са много способни и издръжливи. И освен това трябва постоянна преса, която виждаме, че отборът се учи и постепенно се справя все по-добре и по-добре. Защото, оставиш ли противникът да стигне до наказателното поле, ако играчът може да я ритне, както трябва, всеки втори удар ще е във вратата ни.

Стефан Ралчев

https://bookmaker-ratings.bg/news/legendarniyat-petar-zhekov-pred-br-ako-ne-beshe-grisha-ganchev-nyamashe-da-ima-tsska/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez