*

КРАСЕН КРАЛЕВ И КАЛИН КАМЕНОВ СЕ СРЕЩНАХА СЪС СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ ВЪВ ВРАЦА

|

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и Калин Каменов се срещнаха с над 50 представители на спортната общественост във Враца. На срещата Калин Каменов представи приоритетите си в сферата на спорта за следващите 4 години, а спортният министър се ангажира с подкрепа от страна на държавата за спортната инфраструктура в града.

„Близо 5 млн. лв са инвестициите в спортна инфраструктура в Община Враца през последните 4 години, като около 1.7 млн. лв. са средства от държавния бюджет, а останалата част собствени средства на Общината“, каза Калин Каменов.

Той се ангажира инвестициите в спортна инфраструктура във Враца да продължат. По думите му, предстои довършване на секторите на стадион „Христо Ботев“, с помощ от държавата предстои и ремонтът на лекоатлетическата писта на стадиона, ремонт на зала „Вестител“, ремонт на плувния басейн и залата за тенис. В момента се проектира и нов плувен басейн, а идеята за многофункционална зала в града не е забравена, търсят се варианти за нейното финансиране.

Представителите на спортните клубове във Враца коментираха пред Красен Кралев, че са доволни от развитието на спорта в града им през последните години и отправиха благодарности към Калин Каменов за съдействието, което Общината им оказва.

От своя страна министър Кралев сподели, че ММС и Българската федерация по лека атлетика имат намерения за строеж на лекоатлетически полигон за хвърляния.

„В България има един-единствен такъв полигон, който се намира в Балчик. Само за няколко години, след като го направихме, се изгради един състезател Валентин Андреев, който е сред най-добрите в света и спечели медал от Младежките олимпийски игри. В страната ни няма друг полигон и с Българската федерация по лека атлетика сме обсъждали варианта и решихме тук да е вторият полигон. Той ще е първият в Западна България. Чакаме проектирането, за да видим какъв ресурс ще е необходим и ще започнем веднага да го правим”, каза той.

Също така след завършване на ремонтните дейности на секторите на стадион „Христо Ботев” се планира и изграждането на лекоатлетическа писта.

„Важно е тук да има такъв център по лека атлетика като допълнение на прекрасната зала, която беше направена и имах възможност да участвам в откриването й преди няколко години”, допълни Красен Кралев.

По покана на Калин Каменов министър Кралев и Любо Ганев посетиха спортен комплекс „Христо Ботев” и инспектираха основния ремонт на волейболната зала, който се осъществява със средства, отпуснати от правителството. Тя се очаква да бъде открита след месец, а волейболната легенда обеща топки за местния отбор.

Спортният министър инспектира и осигуреното със средства от държавния бюджет осветление на стадион „Христо Ботев“. Там той се срещна и с футболистите на Ботев Враца.

По време на посещението си в града министър Кралев бе придружаван от кандидатите за общински съветници на ПП ГЕРБ д-р Иво Ралчовски, Александър Владимиров, Петя Долапчиева, Момчил Калистратов, Владимир Миленков, Христо Илиев, Гроздан Темнишки и Мартин Харизанов.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez