*

КОРОНАВИРУСЪТ В СПОРТА

|
КОРОНАВИРУСЪТ В СПОРТА

Най-обсъжданата тема през последните месеци безспорно е коронавирусът. Ширещата се зараза, започнала от Китай, зарази над 1 милион по целия свят, като най-засегнати вече са в САЩ. Европа също не бе подмината. Общият брой на починалите в световен мащаб е вече над 53 000.

Правителствата на отделните страни предприеха строги мерки срещу евентуално разпространение на заразата, които касаят масовите мероприятия, сред които несъмнено са и спортните събития.

Това доведе до огромна бъркотия в спортния календар на страните, а провеждането на Европейското първенство по футбол бе отложено за следващото лято през 2021. По-късно и Летните олимпийски игри в Токио последваха неговата съдба.

Тъй като Италия е най-засегнатата европейска страна, рестрикциите там са най-големи. Всички спортни прояви в страната бяха отменени. Сезонът в Серия А все още остава под въпрос и тепърва ще се решава бъдещето му. В Испания също потвърдиха, че спират футболното си първенство поне за месец.

Френските Лига 1 и Лига 2 също са преустановени до второ нареждане. След като стана ясно, че наставникът на Арсенал, Микел Артета, и футболистът на Челси, Калъм Хъдсън-Одой, са дали положителни проби за COVID-19, Висшата лига стана поредното първенство, което бе поставено на пауза. Понастоящем не е ясно кога ще се поднови.

Германската Бундеслига по подобие на своите европейски колеги последва примера им . Евротурнирите също бяха спрени до второ нареждане.

В България на 13-и март на спешно заседание на Изпълкома БФС реши да спре провеждането на официални футболни срещи в продължение на един месец. На 6-и април БФС реши да се съобрази с решенията на Кризисния щаб и да удължи паузата за още един месец - до 13 май.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez