*

КОНФЕРЕНЦИЯ НА ОТКРИТО В ПАТРОНАЖНА КУХНЯ „СЕВЕРОЗАПАД“ В СЕЛО ЛЮТИБРОД

|
КОНФЕРЕНЦИЯ НА ОТКРИТО  В ПАТРОНАЖНА КУХНЯ „СЕВЕРОЗАПАД“ В СЕЛО ЛЮТИБРОД

Предложение: Патронажната кухня в с. Лютиброд събира социалните власти, бизнеса и гражданския сектор на конференция на по повод Международния ден на възрастните хора

На 1 октомври 2020 отбелязваме Международния ден на възрастните хора. По този повод на същия ден в двора на Патронажна кухня Северозапад село Лютиброд, община Мездра, ще се проведе конференция на открито.

Организаторите от Фондация „Проект Северозапад“ събират на едно място общност от хора с различна експертиза, опит и знание за социалната икономика, за да дискутират дали и как е възможно да има социално предприятие в Северозападна България, което да създава заетост и да предоставя услуги на уязвими групи от хора.

Яна Рупева, съосновател и директор Фондация „Проект Северозапад“: Ще поговорим заедно за това как на практика „живее“ социалното предприятие. Ще ви разкажем за трудностите и победите, ще предложим къде бизнеса, местната власт и социалните предприятия могат да се срещнат и да се подкрепят.  Ще се опитаме заедно да опишем критичните етапи в развитието на едно социално предприятие. 

В конференцията ще участват представители на местната власт, МТСП, граждански организации и бизнеса. Специално участие ще вземат: д-р Султанка Петрова – Зам. министър на труда и социалната политика, Иван Аспарухов – Кмет на Община Мездра, Елица Баракова – Директор на Фондация BCause, Виктория Блажева – Директор Връзки с обществеността и комуникации Уникредит Булбанк, Теодора Демирева – Дирекция "Жизнен стандарт, демографско развитие, политики и стратегии към МТСП, Надя Шабани – Директор на Български център за нестопанско право, Станимира Георгиева - Социално предприятие „Шоколадова къща Станимира“.

Конференцията е финансирана от Фонд Социална закрила, Компонент 2:
Подкрепа на социални предприятия при изграждане на партньорства, обмяна
на опит и популяризиране на добри практики.

 

Събитието се провежда на открито, при взети мерки за безопасност, съобразно с текущата епидемична ситуация на КОВИД 19.

Можете да проследите дискусията на живо от 10.30 до 13.00 часа във фейсбук страницата на Проект Северозапад: https://www.facebook.com/SeverozapadProject

За организаторите:

Фондация Проект Северозапад работи вече 4 години в подкрепа на възрастните хора и хората с интелектуални затруднения в региона на Мездра и Враца. За изминалите години е предоставяла подкрепа в дома, здравни грижи и патронажни услуги на възрастните хора от селата в региона. Създаде и разви трудотерапевтични услуги за лица с интелектуални затруднения в своята Арт работилница „Северозапад“. От началото на 2020 г. фондацията е регистрирано Социално предприятие по процедурите, въведени от МТСП. За изминалите години повече от 400 души са получили подкрепа, а в последната година Патронажната кухня е ежедневно до възрастните хора от 11 села.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez