*

КОМИТЕТ ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА В СТРОИТЕЛСТВОТО ИЗЛЕЗЕ С ОТВОРЕНО ПИСМО

|
КОМИТЕТ ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА В СТРОИТЕЛСТВОТО ИЗЛЕЗЕ С ОТВОРЕНО ПИСМО

Български строители излязоха с отворено писмо за борба с корупцията в бранша, изпратено до медиите и до предложения от ИТН за министър на регионалното развитие Георги Георгиев. Ето и текста на писмото:

До

Българските медии

ПП „Има такъв народ“

Г-н Георги Георгиев,

Предложен от ПП "ИТН" за

министър на регионалното

развитие и благоустройството

Комитет за борба с корупцията в строителството

Отворено писмо

Представители сме на онези фирми в строителния бранш, които обикновено са в графа „подизпълнители на подизпълнителите“. Години наред сме принудени да работим буквално, за да оцелеем на пазара. Оставяме на обществото да прецени как и дали са били прозрачни проведените досега процедури за ремонти и изграждане на инфраструктура в страната ни. През последните два месеца изнесените от служебното правителство факти ясно показват и доказват какви са били прилаганите практики. Пред цялото общество бяха показани „златните кокошки“ АПИ и Автомагистрали АД, които в името на светлото бъдеще на България снасяха златни яйца уж за АМ Хемус, уж за свлачища, уж за строежи на пътища и рехабилитация, уж за саниране.  Милиарди левове са раздавани на не повече от 10 компании, та даже същите са били подсигурени с безлихвени оборотни средства под формата на авансови плащания, отново стотици милиони, за обекти, които реално ще бъдат изградени след няколко години.

От заявките на политическите партии бяхме обнадеждени, че занапред ще бъдат прекратени тези нечисти практики и схеми в бранша. Но приказката „не ме слушай какво говоря, а ме гледай какво правя“ за пореден път ще се потвърди. С това писмо искаме да изразим силното си притеснение свързано с предложената кандидатура на партия „Има такъв народ“ за министър на регионалното развитие. Като оставим оскъдната информация за професионалния опит в биографията на г-н Георги Георгиев, това, което е налице обаче са предпоставки за конфликт на интереси. От търговския регистър е видно, че г-н Георгиев към настоящия момент е собственик на фирма с предмет на дейност инженерингови, предпроектни проучвания, проектиране, управление на проекти, строителен надзор и инвеститорски контрол.

Настояваме преди встъпването си в длъжност, г-н Георгиев да обяви пред българското общество компаниите, с които неговата фирма е имала договорни отношения. Настояваме г-н Георгиев да обяви, ако има такива, мерките и политиките, които ще предприеме, за да гарантира, че няма да бъдат продължени добре познатите практики на раздаване на поръчки на „наши фирми“. Изявите му в партийната телевизия „7/8“ са си за там. Те не заменят публичността в обществените медии, които са създадени и издържани от нас данакопладците тъкмо, за да бъдат свързващото звено между властта и СУВЕРЕНА. 

На страницата на ИТН в сектор регионално развитие са посочени двама експерти, единият от които е г-н Георгиев, а в управленската програма информацията е толкова семпла, че би могла да послужи единствено за въведение. Настояваме г-н Георгиев да организира среща с бранша, на която да докаже своите компетенции, опит и умения. Настояваме г-н Георгиев да излезе с лицето си пред всички нас гражданите и да представи визията си за управление на сектора, в който се влага значителен държавен финансов ресурс. Отказваме отново да бъдем поробени и да зависим от поредния фигурант в сценария на алчни компании с бездънни каси.

С уважение,

Истинските строители на България,

Комитет за борба с корупцията

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар