*

КОМИСИЯТА ПО ДОСИЕТАТА ОТКРИВА ИЗНЕСЕНА ПРИЕМНА И ИЗЛОЖБА ВЪВ ВРАЦА

|
КОМИСИЯТА ПО ДОСИЕТАТА ОТКРИВА ИЗНЕСЕНА ПРИЕМНА И ИЗЛОЖБА ВЪВ ВРАЦА

Две мероприятия в един ден ще бъдат реализирани във Враца на 6 юни от Комисията по досиетата. За първи път в нашия град и за трети път в България - Комисията по досиетата, съвместно с Община Враца, ще открие изложба на тема "Десталинизацията".  Тя ще бъде на разположение в Младежкия дом от 6 до 20 юни, а откриването е в 17:00 часа.

В същия ден, отново в Младежкия дом, но от 10:30 часа Комисията ще открие и „Изнесена приемна за граждани“.

На събитията са поканени да присъстват всички кметове на общини и председатели на Общински съвет в област Враца, народните представители от Област - Враца, както и директори на училища, директори на културни институции /читалища, музеи, архив, театри/, журналисти от общински електронни и печатни медии, ръководители на художествени и творчески организации, директори и мениджъри от частния и държавен бизнес.

Изнесената приемна за подаване на заявления за достъп до архивите на Комисията от граждани ще работи само в рамките на деня. Гражданите трябва да знаят, че информацията, която ще им се предостави на хартиен или електронен носител от Комисията по досиетата е БЕЗПЛАТНА.  Желаещите да се възползват от информация трябва да разполагат със следните документи:

1. Лична карта, ако исканата информация и справка ще е лично за тях.

2. Удостоверение за наследници, ако искат справка за починал роднина по права линия.

3. Нотариално заверено пълномощно, ако справката е за трето, несвързано лице.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар