*

КОАЛИЦИЯ "БАСТА" В БЕЛИ ИЗВОР: НЕ ПОДКРЕПЯЙТЕ ХОРА, КОИТО СМУЧАТ ЖИЗНЕНИТЕ СИЛИ НА ОБЩИНАТА

|

Няколко кандидати за кмет на Бели извор и десетки жители на селото проявиха интерес към предизборната среща, организирана от МК „БАСТА”.  Присъстващите на нея кандидати за общински съветници призоваха събралите се, на изборите на 27 октомври да не подкрепят хора, които смучат жизнените сокове на общината.

„Управляващите ви карат да вярвате, че няма смисъл от вашия избор, оставили са ви без надежди. В България сме закърмени с поговорката „Преклонена главица, сабя не я сече”, а трябва да почерпим опит от англичаните, които казват „Високо вдигната глава, сабя не я сече”. В момента сме превърнати в опитни зайчета. Опитват се всячески да ликвидират селата. Почнаха със затварянето на казаните и продължиха с унищожаването на животните ви заради птичи грип, шап, луда крава, африканска чума и какво ли още не. Наред сме ние с вас, ако не направим така, че да се промени конфигурацията на общинския съвет, защото в момента кметът е едноличен властник. Затова данъците бяха увеличени, а седмица преди изборите се продават имоти и се поема дълг, който всички ние ще плащаме. Камарилата от Благоевград не мисли за вас”, заяви водачът на листата на местна коалиция „БАСТА” Борислав Банчев.

Кандидатът за общински съветник Елена Кирилова пък е убедена, че е напълно реално посещението в детска градина да стане безплатно.

„За целта са нужни 500 хил. лв. на година, при положение, че бюджетът на Враца е над 60 млн. лв. Трябва да направим всичко възможно да облекчим живота на младите, за да ги задържим в родния им град. Годишно от България изчезват между 60 хил. и 100 хил. души, защото никой не им осигурява подходящи условия за живот”, каза Кирилова.

Адвокат Денка Димитрова помоли хората добре да помислят, на кого ще гласуват доверие на 27 октомври, защото нито един кмет, не може да работи без общинските съветници.

„Ако получа подкрепата ви мога да гарантирам законност и прозрачност в общинския съвет и веднъж месечно да идвам в селото за безплатни консултации”, каза Димитрова.

Борислав Банчев напомни, че в програмата на МК „БАСТА” са залегнали повече инвестиции в кварталите и селата, намаляване на общинските данъци и такси и отмяна на „синя зона”.

„Улиците във Враца са проектирани по времето на Мито Орозов, когато са се движели 5 файтона. Сега има хиляди автомобили, за които общината трябва да построи паркинги, защото гаражите под блоковете не се използват по предназначение, а са превърнати в магазини. Нашите идеи няма как да се реализират без вашата помощ”, заяви Банчев.

На срещата присъства и кандидат за кмет на с. Бели извор Тошо Младенов, издигнат от МК „БАСТА”. Той заяви, че негови основни приоритети ще бъдат чистотата, проектирането и изграждането на отводнителна канализация и осигуряването на подходящи условия за спорт на децата и младежите.

„Заедно с ръководството на циментовия завод трябва да обсъдим какво е допустимо да се гори в него, защото ние дишаме отровите. Не трябва да се превръщаме в задния двор на Европа. Заводът помага на селото ни, но е належащо да се обърне внимание и на нашето здраве”, каза Младенов.

В тази връзка местните хора призоваха да се изгради обходен път за предприятието, защото преминаващите през селото камиони рушат не само настилката на централното шосе, но и къщите им.  

„Ежедневно стават аварии, копае се, а после никой не асфалтира. Не е работа през три минути да минават камиони”, оплакаха се местните. Те поискаха да се помисли и за възстановяване на автобусната линия до Власатица, с което да се компенсира намалелия брой на преминаващите влакове. 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez