*

КМЕТЪТ НА ВРАЦА Е НАЙ-УМНИЯТ И ДАЛНОВИДЕН БЪЛГАРСКИ КМЕТ, ЗАЩОТО:

|
КМЕТЪТ НА ВРАЦА Е НАЙ-УМНИЯТ И ДАЛНОВИДЕН БЪЛГАРСКИ КМЕТ, ЗАЩОТО:

 Кметът на Враца е най-умният и далновиден български кмет, защото:

Повлиян от инициативата на своя колега кметът на НюЙорк г-н Майкъл Блумбърг /вече бивш/ “Mayor’s Challenge” /фондация“Bloomberg Philanthropies”/, и по примера на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова /„Предизвикай София”/, обявява и във Враца конкурс за иновативни идеи тип „Предизвикай Враца”, чрез който младите креативни жители на града да сътворят свои идеи за развитието на родния си край, особено в областта на създаване на иновативни фестивали, които да презентират Враца и да доведат туристи и участници от цял свят. Наградният фонд за конкурса е от икономисаните средства по европроекти, както и от бюджета на Общината.
http://sofiachallenge.bg/

За целта изпращам и подарявам две идеи, които създадох за млади студенти - мои приятели, които идеи не бяха класирани на финалния тур в София, но бяха доста добре посрещнати от журито, като влезнаха в челната 30-ца от общо 250 предложения. Може да ги трансформирате, развиете и приложите някаква част от тях във Враца – със сигурност ще сте първият български град, който ще реализира това!

Кметът на Враца е най-умният и далновиден български кмет, защото:

Е осъзнал как е преметнат от изпълнителя „Дъ Пойнт Интернешънал”, който вече подписал два договора за Леденика на обща стойност  521 222,40 лв. -за градинско оборудване, като изпълнителят е монтирал най-опасната и грозна стена за катерене в света, която ще наранява вместо да радва децата!  И докато световнопризнатият БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ на стени за катерене "Уолтопия" подписа договор за 50 млн. евро, за да произвежда стени за катерене, радващи китайските деца, то в най-новия и „модерен” български развлекателен парк Леденика, през 2014-та поставихме стена за катерене за българските деца, произведена от евтин китайски кофражен шперплат, като тази стена е много опасна, нелогична и грозна – приличаща на комин на крематориум /или както проектантът модерно нарича: триизмерна транспозиция, експонираща комин на крематориум/.

http://www.walltopia.com/#/en/Products/
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2014/01/16/2221553_walltopia_dogovori_poruchki_za_50_mln_evro_v_kitai/

Да, обаче, отговорният, умен и иновативно мислещ кмет на Враца, се свързва с г-н Ивайло Пенчев /"Уолтопия"/ и осигурява на бартерен принцип за своя проект най-модерната и красива стена за катерене, предвидена за външна употреба и за българските деца – от български производител!  Стената е разположена в дъното на красивата поляна, зад Великана–пазител на планината /сътворен от „Дъ Пойнт Ивнернешенъл” като триизмерна транспозиция на сумист с монголоидни черти/. На новата стена отгоре е разположен триизмерният светещ запазен знак на дарителя Walltopia, а от ляво на стената е проектирана, изработена и монтирана красива пространствена композиция „Аз обичам Враца”, на кирилица, като „обичам” е със сърце. До композицията е разположен и красивият герб на Града – в пространствен 3D вариант. Цялата композиция е съразмерна, така че да е подходяща мащабно и планово-композиционно за снимки с фотоапарат. Всички ще се снимат там и в социалните мрежи ще популяризират проекта и Враца.  Вечерно време новите композиции са осветени подходящо, дори има монтиран професионален лазер за анимирани изображения над поляната. А други дарители поставят до новите композиции  осветени пилони с българския и европейския флаг, както и знамето на Враца.

Кметът на Враца е най-умният, отговорен и далновиден български кмет, защото:

Подсеща г-жа Красимира Георгиева – ръководител на проекта, че договорът с „Дъ Пойнт Интернешенъл” в частта си за куклите, пейките и стената-крематориум е вече изцяло платен / 278 633,52  лв./ и при положение, че при спечелването на поръчката и сключването на договора е посочено, че изпълнителят няма да се ползва подизпълнители, голяма част от дейностите по този договор не са изпълнени от „Дъ Пойнт Интернешенъл” /на проектанта на проекта Леденика г-жа Ангелина Иванова/, а от подизпълнител - добрият български производител на градинско обзавеждане „Аудор Бизнес Груп” ООД, който дори се е похвали с това в сайта си, а на комина-крематориум е поставил малка табела с координатите си.

http://www.outdoorbg.com/category/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8-2/
http://www.outdoorbg.com/%d0%b3%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%8f-3/?nggpage=2

Като отговорен кмет Иванов подсеща г-жа Ангелина Иванова /”Дъ Пойн Интернешънал”/ да махне табелчицата с името на „Аудор Бизнес Груп” ООД, защото това би дискредитирало ръководителя на проекта г-жа Красимира Георгиева – тъй като тя не е упражнила контрол по извършваните от изпълнителя дейности и е приела оферта на твърде завишена стойност, предполагаща изборът, доставката и монтирането на много по-красиви и иновативни градински атракциони, тъй като в каталога на „Аудор Бизнес Груп” ООД фигурират такива, които за съжаление не са в новия увеселителен парк „Леденика”, въпреки осигурения много добър за целта финансов ресурс от 278 633, 52 лв. Кметът Иванов проучва на каква цена е доставено оборудването от „Аудор Бизнес Груп” и какви атракциони, и на какви цени е доставял и монтирал въпросният производител в други градове и по други проекти.

Като отговорен кмет Иванов подсеща г-жа Ангелина Иванова около въпросната стена за катерене в Леденика да положи след трамбовка удароабсорбираща мека настилка, която до известна степен би предпазила дете, падащо от 1,5-2 м., макар и вързано с въже, което за да се управлява, аниматорът трябва да стои на централната алея, което също представлява риск за катеренето и опазването живота и здравето на децата.

Аз това вече съм го репетирали по телефона онзи ден с г-жа Ангелина Иванова. Тя каза, че тази част от договора е вече платена и няма повече ангажименти по него, тъй като всичко по проекта е изпълнено перфектно. Да, но после, изведнъж и двамата с нея в синхрон се сетихме, че всъщност самата тя си е проектант, тя си е авторски надзор, тя си е строителен надзор, тя си е определяла сама прогнозната стойност, и сама със себе си всъщност е сключила договора за градинското обзавеждане, и то с доста голям ресурс евросредства.  С Ангелина се договорихме, че тя ще монтира ударопоглъщаща настилка, макар че вече няма ангажименти по този договор, а парите за това /около 300-400 лв./ ще й ги дам аз. Другата седмица ще имам среща с нея, за да говорим за обезопасяването на въжения атракцион „Тарзан” и най-вече за тоталната излагация в този проект – стиропореното чудовище на входа на пещерата, което по проект трябваше да е красива композиция от прозрачно ефирно фибростъкло, наподобяващо ледена пелена, красиво осветена отвътре навън, като вечерно сияние. Добре, че този договор  /242 589,60 лв./ все още не е изплатен изцяло от Общината и все още този грозен и нелогичен стиропор може да се премахне, и поне тази част от нейните договори да се изпълни правилно.

            Знаете ли, г-н отговорен кмет, че този стиропор не подлежи на импрегниране и тази композиция, както също и опаковката на постройката за амфитеатъра, са изключително опасни от гледна точка на пожаробезопасност. Трябва да вземете мерки по този въпрос. Ако ще се импрегнират с нещо – задължително да имате при вас сертификатите за импрегниращия компонент. Препоръчвам ви и консултация с инспектор-анализатор от Сектор „Пожаро-технически експертизи” към ГДПБЗН. Това е важно.
            Сигурен ли сте, г-н отговорен кмет /в качеството ви на инженер/, дали е пресметната по правилен начин рехавата метална носеща конструкция в стиропора, така че при натрупване на мокър сняг, структурата да издържи размазан товар от над 3 тона и да не рухне, като премаже евентуално стоящите, изчакващи реда си за пещерата туристически групи и деца. И това е важно да се провери и анализира.
            Измамата от изпълнителя в обществената поръчка по тази обособена позиция - за производство и доставка на този модул с фигурата Ледениче -  е една от най-отчетливите и показателни за целия проект. Вместо тази структура да бъде изработена от красиви, устойчиви, трудногорими и полупрозрачни модули в помещения и бази, предвидени за такъв тип производство, и само да бъде сглобена на площадката пред входа на пещерата, това се извърши по възможно най-неподходящия начин: градеж на място от стиропор, пръскане с химикали и смоли, изключително опасни за околната среда и работещите с тях.  Хората, изработили това грозно нещо, всъщност са едни от добрите сценографи, разработващи декорите за тв предаванията на водещата национална телевизия – мои познати и приятели. Те са работили под нелогичен натиск за промяна на технологията, като не са имали думата по отношение на естетически качества, обемно-пространствено и планово-композиционно решения, дизайн, полезност и приложимост на тази структура - изцяло закриваща и омаловажаваща входа на най-важния компонент от целия проект – самата пещера, заради която всъщност се прави целия този проект.
               Бъдещата детайлизирана експертиза за тази грозна стиропорена структура ще докаже, че тя струва не повече от 68-72 хил. лева с ДДС – при това завишена цена /всички материали – за 19-21 хил.лв, труд и хонорари 15 хил. лв., транспорт 3 хил. лв, печалба 10 хил.лв., осветление 3 хил. лв., седалки цвете 1,5 хил. лв., крепещи, кабели – 2 хил. лв., кукла 4-5 хил.лв., други – 2-3 хил.лв./.
               Отбелязвам, че макар и внушителна по размери, тази структура е изработена от стиропор със средна плътност и обем от неповече от 58-60 куб.м. /заедно с фирата/, като стойността на стиропора е максимум 7,5 хил. лв.
               Къде отива разликата между реалната стойност /72 хил.лв./ за тази нелогична структура и стойността, за която е подписан договора - 242 589,60 лв.?
                Същият софийски сценографски екип /мои познати и приятели/ е изработил и стиропорената опаковка на амфитеатъра, като затова му е заплатено директно от строителя и по думите на самата г-жа Ангелина Иванова това на амфитеатъра и е платено по-малко от 40 хил.лв. – при положение, че обвивката на покрива на сградата на амфитеатъра е значително по-сложна и прецизна за изпълнение и работа.
                За съжаление това също е извършено аматьорски – вместо с качествени стъклопласти /фибростъкло/ както е заложено по проект на Архитекта, отново е работено с неустойчив на външни влияния стиропор, който започна да се пропуква и разпада още при първата все още неприключила зима.  За художествени качества, дизайн, обща обединяваща целия проект стилистична линия – въобще няма нужда да говорим.
                 По-аматьорско художествено и дизайнерско решение и оформление на едно от най-имиджовите пространства за проекта не може да се осъществи. Това трябваше да е пъстро, радостно, закачливо и приветливо – за да радва децата. Защо имаме на лицевата фасада стиропорени цветя като за панихида. Трябва да им се придаде живот и искряща пъстрота! И всичко да е от качествено и устойчиво на външни влияния фибростъкло – както е пожелано от Архитекта. Поне да бяха изографисали красивия герб на града, надпис на проекта, лого на пещерата, послание към децата, които за съжаление, в името на източването на евросредсва по дейности, не са на почит.
             Как децата ще разберат, че тази прегоряла палачинка трябва да е закачлив охлюв? Нали трябва да го погледнат от високо, за да осъзнаят, че на паважа са главата, очите и рогцата? Всъщност – още една безплатна идея!  Нова атракция в парк Леденика – поглед от високо с балон със затоплен въздух. Това ще е супер – трябва да го осигурите чрез публично-частно партньорство. На балона – името на парка, запазените знаци на града и пещерата, и разбира се – логата на спонсора!

                 Екипът от инженери на отговорния кмет да проверят дали при окабеляването за вътрешното осветление на стиропорената грамада пред пещерата, проводниците са заложени в негорими тръби. По-принцип дори и осветителните тела не са тези, които са посочени в документацията на поръчката – спецификация, изработена от самата Ангелина Иванова, която самата тя като изпълнител не е спазила, защото не съществува какъвто и да е контрол по време на изпълнение.
                Боите, използвани при „художественото оформление” на сградата на амфитеатъра започнаха да се разтичат още при първия дъжд. Евтините смоли и химикали, служещи за имитиране на фибростъкло и прикриващи стиропора не издържаха дори и на първия сняг и замръзване. За какви отговорности и гаранционни условия въобще говорим? За какъв контрол?! За каква отговорност?! И то при такъв хубав финансов ресурс – от европейски средства!

                Представяте ли си, г-н отговорен кмет, при положение, че аз, Ангел Димовски и Весо бяхме допуснали г-жа Ангелина Иванова да прави и най-важната част от проекта – Спектакълът в пещерата? Ами, ако трябваше да прави и киносалона в Прилепа?!  Какво чудо щеше да бъде -  евтин стиропор и облицовки, евтини и неподходящи осветителни тела тип „последна генерация” /за панаирджийско осветление на павилиони за греяно вино и кебапчета/, непрекъснато дефектиращи и опасни за живота на посетителите електрически инсталации, влагане на опасни материали, химикали и бои! Ужас!
               Ангел Димовски многократно ме е предупреждавал да нямам вяра на строители, изпълнители и доставчици, които нямат дори един собствен професионален чук. Аз го послушах, макар че имах и имам съблазнителни предложения от Ангелина Иванова за бъдеща съвместна дейност по други проекти, в други общини – бенефициенти.  Помолих г-н Ангел Димовски да ви каже това за чука и на вас, г-н отговорен кмет, и той ви го е казал. Предупредихме ви и аз, и Ангел Димовски, да не се доверявате на аматьорски безотговорни екипи. Дори началото на май 2013 ви изпратих сигнал за безумието, готвещо се при осъществяването на проекта от дружеството на Ангелина Иванова. Тогава вие не ме послушахте и щедро подарихте две от най-важните поръчки за този проект на Ангелина Иванова. За малко да й подарите и влакчетата за над половин милион лева. За малко да й подарите и спектакъла в пещерата с оферта на стойност над 1 095 000 лв. без ДДС /участваща с Кимтех/ при реална стойност около 910-920 хил. лв. без ДДС /при това с отстраняване на всички пропуски в проекта, включително и извършване на множество допълнителни дейности и инициативи, които въобще не бяха пожелани от възложителя/. Ами 5D киносалона – кога е правила такова нещо, включително и филмите?!  Тогава не ме послушахте, г-н отговорен кмет, и сега се мъчите чрез разни експертизи и писма да докажете, че стиропорът за 72 хил. лв. пред пещерата е най-доброто и качествено полупрозрачно и трудногоримо фибростъкло на света за стойност от 242 589,60 лв.!  Грешен ход. Но вие си знаете, г-н отговорен кмет! Действайте така! Експертите от ОЛАФ си знаят работата – бъдете сигурен в това! Пробите са взети, направени са снимки от целия технологичен процес пред пещерата, вкл. и на материалите! Моите приятели и колеги щяха да се отровят, като и те знаят, че по-грозно и нелогично нещо от това са само пластмасовите крепости, реализирани отново със солидни евросредства!

Ø По отношение на материалите, с които трябва да се изработват сценографски компоненти и декори от качествено фибростъкло и стъклопласти. Вижте г-н отговорен кмет, нещата които съм ви изпратил от края на април 2013 г.: най-добрите, качествени, екологосъобразни и трудногорими смоли и материали – произведени от българския производител Оргахим! Вижте какви сертификати и протоколи за изпитания съм ви приложил! Материалите на този производител се изнасят в десетки страни и те радват чуждите деца, а за нашите български деца – най-евтиния и грозен стиропор – на многократно завишени цени. Осъществете среща с инженерите от Оргахим. Във Враца работи един от най-талантливите художник-сценографи, който е страхотен дизайнер и всепризнат майстор на изделия от стъклопласти и фибростъкла! И това съм ви го написал! Еми четете малко! Всичко ли трябва да ви пиша по два-три пъти докато го асимилирате! Скоро ще започна да ви го казвам и от екрана – до там стигнахме!

Ø Много е лесно, г-н отговорен кмет, в момента да нападате една беззащитната жена - арх. Даниела Генова, която си потроши нервите и здравето, за да защитава правилното случване на проекта!  Нападайте ме мен!  Съдете ме мен! Аз съм ви в категорията /поне на килограми/!  Оставате на мира Архитекта! 
            При многобройните ми разговори и дори среща с арх. Генова, от нея съм чул страхотни думи за вас и Красимира Георгиева! Особено за Красимира Георгиева!!!! Арх. Генова ме е молила многократно да не нападам Красимира Георгиева, защото по нейните думи „тя е единственият човек в общината, който ме подкрепя и настоява дейностите да се изпълняват точно както са по проект”! Арх. Генова особено наблегна на помощта, оказана от Красимира Георгиева за прекратяване на опита за подмяна на пречиствателното съоръжение, което е искано да бъде сменено с по-евтино и неефективно такова! И това предстои да се изяснява и анализира!
         Арх. Генова е ваш защитник, а не ви е враг! Аз съм вашия враг! Аз не ви обичам!  Отново се объркахте, г-н отговорен кмет! Информацията, с която разполага арх. Генова, е много важно за Вас, да не излиза по медиите!  Трябва да пазите Архитекта като стайно цвете! Защо замесвате в нашия спор една беззащитна жена?!  Не е достойно, нито мъжкарски!

Ø За отводнителната система на обекта!  Осъдете ме мен, г-н отговорен кмет, но след това да ми благодарите, защото за липсата на каквито и да е отводнителни мероприятия около амфитеатъра, сигналът отново е от мен! Предпочетох на обекта да ме наричат с обидни думи и квалификации, само и само да се извършат необходимите дейности по отводняването. ВиК-проектантите, строители и надзорници, инженери -  все най-много знаят – ама този пункт го бяха изпуснали. И отново тези дейности не са извършени по правилния начин, който им обясних на обекта. Отново те са извършени дренажни мероприятия, правилно заустване, правилно разпределено линейно отводняване, канавки и мн. други дейности, за които на самия обект казах и показах как трябва да се извършват!  Само си представете, г-н отговорен кмет, как в амфитеатъра тоалетните и баните, предназначени за изпълнители и персонал ще бъдат химически! Това се прави най-малкото със сололифт системи и щеше да струва неповече от 2 хил. лв.  Ами ако на детенце в инвалидна количка, гледащо анимацията в амфитеатъра му се наложи да отиде до тоалетна – къде ще отиде!?!  Въобще: от къде ще наблюдава това детенце самата постановка, след като не са предведени такива места, и достъп по подходяща настилка?!  Как едно такова дете в инвалидна количка стига от интерпретативен модул „Прилепа” до входа на пещерата!  Да направите проба в реална обстановка: Красимира Георгиева да седне в инвалидна количка, а зам.кметът г-н Светозар Луканов /здравеопазване и социални дейности/ да я разведе из целия комплекс, до всички тоалетни, вкл. до амфитеатъра и Концертна зала в пещерата! Само с реална проба могат да се отстранят пропуските в проекта и пропуските при изпълнението му. Какво сложно има в това!?! Всичко е поправимо – само да има желание!

Докато планината не е почерняла от експерти, анализатори и агенти от ОЛАФ, които с детски линийки ще измерят всеки един квадратен и кубичен сантиметър, и ще анализират всяка една думичка и число – в проекти, спецификации, оферти, протоколи, становища, количествени сметки, КСС-та, решения на КЗК и ВАС, се заемайте да оправяте нещата и да спасите проекта:

·     Нормални, логични и лесно разбираеми документации, спецификации и законосъобразни методики – за възобновените поръчки;
·     Оправяне на всички видими несъответствия с проекта – особено в частта за амфитеатъра;
·     Поправка на отводнителната система;
·     Доставка, монтаж и окабеляване на всички видими осветителни тела – както е по проект;
·     Подмяна на грозните кукли, точно така както арх. Генова е посочила в проекта си: „за изграждане на едно съвременно обществено пространство с адекватни представителни функции се препоръчва присъствие в екстериора и интериора в Комплекса на тематични образци от Националното и Световно културно изобразително и монументално изкуство. Парад на куклите – познати приказни любими герои.....”  За тази цел поканете сценографите от Театъра, както и художниците и аниматорите от града;
·     Да поставите отличителни, запазени знаци, флагове, слоугани – на града и на ПП „Врачански балкан”;
·     Да поправите опасна стена за катерене /комина на крематориума/;
·     Да сложите главата на прилепа върху новата постройка и цялата да я направите малко по-цветна и весела - отвън;
·     Да сложите вътре в Прилепа макетите!; И камината също!;
·     Да направите така, че инвалидни колички да могат да стигат до тоалетните на амфитеатъра, а също и място за инвалидни колички в амфитеатралната част;
·     Да се направят канавките около алеите, така че калта да не настъпва върху унипаважа. Може да се сложи и бял заоблен декоративен речен камък около алеите – за да обраства бордюрът.;
·     Да се изнесе и изхвърли на правилното за целта място целия стиропор от входа на пещерата. Това да се направи с фибростъкло – точно така както е по проект, особено на раздвижените визуализации, подготвени от арх. Генова;  150 кв.м. не е застроената площ, а цялата разгъната вътрешна и външна повърхност на прозрачното фибростъкло, като структурата е на площ 50-60 кв.м. – непосредствено и долепена до входа на пещерата – като нейно естествено красиво продължение в ледено синьо сияние;
·     Да се отводни градинката пред самия вход на пещерата. При обилен дъжд атмосферните води ще се изливат направо в пещерата – като фуния!;
·     Да се оформи така добре тази градинка пред пещерата – както е показано на проекта -  с пейки, алпинеуми, цветни лехи, осветителни тела по целия периметър;
·     Да се сложат нормални и удобни пейки за деца и възрастни хора, вкл. и стационарни шезлонги – в цялата градина. Къде ще сядат хората и семествата? Къде щи си почиват?;
·     Да се подравни и обособи терен за игри с топка – футбол, волейбол и баскетбол;
·     Да се изгради видеонаблюдение;
·     Да се предвиди хидрант за водочерпене на пожарна кола;
·     Да се обезопасят с настилки и мрежи: въжени линии, въртележки, стена за катерене, опасни зони;
·     Да се поправи старата алея /шикма-рампа/, водеща от изхода на Прилепа до Пещерата – за по-лен и пряк достъп с инвалидни колички;
·     Да се сложат пилони със знамената на Б-я, Враца, ЕС;
·     Да се помисли за свободен WiFi на целия комплекс, вкл. и в пещерата!;
·     Да се обмислят публично-частни партньорства и възможност за красиви пространства за търговия – храна, напитки, лакомства, плодове, зеленчуци. Дори и за  lafka - без алкохол и цигари;
·     Да се помисли за вандалоустойчиви кошчета и контейнери за разделно събиране на смет – малки и красиви;
·     Да се прикрият грозните външни климатични тела с красиви декоративни елементи и разположени пред тях иглолистни растения;
·     Да се помисли за спринглърна система поне около Прилепа;
·     Да се обезопасят всички контакти, външни осветителни тела и стърчащи оголени кабели! Много е важно!

Ø  Четете всяко едно мое писмо, мейл, писания, концепции, анализи, нападки, дори и в обидите – и ще откриете поне още двадесет препоръки, идеи и механизмите за осъществяването им – особено в най-важната част: образователния компонент и имиджа на Враца и разработването на туристическата дестинация!

            Свързах се с моите приятели от екипа на Фактор – изпълнителят на 5D киносалона в Прилепа, който се забавя също твърде много. Те ще дарят парите, за които осъдиха Община Враца във КЗК и ВАС /4320 лв./ и ще закупят два-три професионални радиомикрофона, подарък за анимационните програми в амфитеатъра. За това въобще не сте мислили. Сетихме се отново аз и Ангел Димовски. Какви анимации и програми ще правите в този голям амфитеатър без озвучителна и осветителна система, без декори, костюми, грим, реквизит и сценично оборудване – тип „караоке с-ма”?
            Моите 300 лв., за които осъдих във ВАС община Враца и кмета – отиват за ударопоглъщащата настилка около грозната стена за катерене.
Така че, г-н отговорен кмет, вие ще си извадите тези пари от джоба, заради извършената от вас измама с протоколите на помощния орган и становищата ви до КЗК /за подземния спектакъл/, но тези пари, отново ще бъдат вложени в проекта - за децата на Враца и България. Забелязвате ли кой за каква сума ви е осъдил, г-н отговорен кмет?!

Ø Напомням, че докато се провеждаше процедурата за подземния спектакъл и всички пишеха трескаво, Николай Ненчев си позволи да изпрати само до Ангел Димовски /т.е. и до мен/ много важна схема със съществуващата електрическа инфраструктура на пещерата /от 2005 г./. Аз веднага я разпространих сред моите колеги, като включително я изпратих и до Общината - за да я направят достъпна за всички участници в процедурата, а не само на мен и Ангел Димовски. Това не се случи, Ненчев извърши голямо нарушение, като затова щедро получи място като член в комисията, оценяващи получените оферти. Докато подготвяха офертите си Красимира Георгиева отговаряше на моите въпроси, че Общината не разполага с такава схема. Сега ви изпращам отново тази схема – точно така, както бе сканирана и изпратена от Ненчев. Тя е от изключителна важност при подготовката на проектите на участващите в новата процедура за подземния спектакъл. Тази схема е важна и за архива на общината! Схемата да се пречертае, да се провери и да стане част от документацията за новата обществена поръчка!   А Ненчев повече никога да не постъпва по този непочтен начин!

Ø Г-н отговорен кмет, моля да си направите труда и да откриете самия проект за превръщането на пещерата в нов модерен атракцион-спектакъл, тъй като такъв проект не бе представен на участниците в процедурата с документацията на прекратената процедура. Как може да се изисква да се доставя и монтира нещо толкова специфично - без да е предоставен проект, за да могат участниците в процедурата да се запознаят с идеите на проектантите, особено с Част електро? Защо този проект бе отново приготвен само за един участник в процедурата, а на другите не бе даден? Защо оставихте, г-н отговорен кмет, Красимира Георгиева да подготвя поредната четвърта документация за обществена поръчка по проекта -  единствено и само за своята приятелка Ангелина Иванова, която участваше за спектакъла с „Кимтех” – и отново с най-висока цена /максимално близка до прогнозната, заложена от самата нея/?  Как смятахте, г-н отговорен кмет, че ако аз и Ангел Димовски не бяхме развалили тази грандиозна далавера на Красимира Георгиева, щеше да се случи и завърши целият проект, особено най-важната му подземна част? Всичко щеше да е с бутафорен грозен стиропор и евтини материали – и киносалона, и пещерата, и атракционните влакчета. Точно толкова грозна бутафорна стиропорена реализация - каквито са новите ни пластмасови крепости край Раднево и Перник?  Г-н отговорен кмет, трябва да сте ми задължен до края на мандата си, че аз успях да пресека навреме далаверата на Красимира Георгиева и ви спасих проекта от пълен провал! Макар, че не успях да ви помогна като спася и куклите и структурата пред пещерата, за които ръководителят на проекта Красимира Георгиева щедро подари половин милион лева на своята приятелка Ангелина Иванова. Половин милион – европейски пари! Европейски пари – за стиропор! Направете всичко възможно, г-н отговорен кмет, за да откриете поне вие проекта за подземния атракцион /поне за Част Ел./, за да може да се прегледа и поправи преди новото обявяване на поръчката за Спектакъла. Как може да се доставя и свързва нещо без проект?! Разберете кой е изработил този проект и ще разберете кой и защо укрива този проект!

Ø Потърсете отговорност, г-н отговорен кмет, от Красимира Георгиева – ръководителя на проекта, като я попитате защо в комисията за оценка на офертите за подземния спектакъл-атракцион бе поканила отново само представители, обслужващи Ангелина Иванова – двамата външни експерти от АОП, вкл. и Арх.Даниела Генова. Как може да се допуска извършването на такава грандиозна манипулация? Красимира Георгиева назначи цяла послушна комисия по тази поръчка, която изцяло обслужва нейната приятелка Ангелина Иванова, участваща в нея с дружеството Кимтех. Как става така? Да не мислите, че не са проведени вече срещи с тези двама външни експерти!? И те всичко подробно ще разкажат там, където трябва!  Много непочтително от страна на общината бе да карате в тази поръчка да участват водещи дружества с оферти, единствено за да прикрият приятелката на Красимира Георгиева – Ангелина Иванова и да легитимират нейното участие! Да работим 25 дни денонощно, за да се подиграете с нашия труд! С Ангел Димовски и Светослав Кадинов – не се постъпва така! Не може да се лъже! Ние обичаме да губим и печелим битки само в честни надпревари! А далаверите ги сриваме – точно по този начин! Точно така, за да ви боли най-силно! Такъв тип победа – със завършек във ВАС, очаквах от две години! И най-накрая успях да я постигна! Само как ви осъдих, г- отговорен кмет!  Много ми е кеф!

Ø Г-н отговорен кмет, трябва незабавно да отстраните от проекта безотговорната Красимира Георгиева! Тя не може да продължава да манипулира и съсипва възможността за неговото успешно завършване! Тя не може да го контролира и ръководи! Единственото, което умее да върши най-добре е като създава претенциозно написани манипулирани документации и кухи методики, предназначени да обслужват нейната приятелка Ангелина Иванова, за да може да й подарява поръчка след поръчка и да не я контролира какво върши в планината! Г-н отговорен кмет, помислете и се консултирайте, и ще осъзнаете, че е най-добре да отстраните Крисимира Георгиева и от самата Община! Не я уволнявайте дисциплинарно, защото няма да може да си намери никъде работа, а просто й поискайте оставката! Тя ще ви я даде. Обикновено зам.кметовете са бушоните при провал на някой проект, макар че до скоро аз исках да съм дефектно-токовата защита на този бушон – просто Красимира Георгиева ми стана симпатична като реагира бързо с рампата за инвалидни колички в пещерата, но след това като разбрах какви ги е вършила в комисията за офертите за подземния атракцион – симпатиите ми бързо се стопиха! И да знаете, г-н отговорен кмет, че в основата за монтирането на рампата за инвалидни колички в пещерата съм отново аз. Да не мислите, че се е сетила за това Красимира Георгиева! Аз се сетих и я подсетих! Скоро ще разберете подробности за това!;

Ø Г-н отговорен кмет, това е последното писмо и последният напън от мен да ви спасявам и да ви предпазвам проекта! Съвсем скоро ще разкрия съвсем пунктуално и точно абсолютно цялата ми кореспонденция, която водя с Красимира Георгиева за проекта от 26 Март 2013 г. до Декември 2013 г.  Тогава на всички ще стане ясно, че през цялото време аз съм помагал на Красимира Георгиева и на Общината, включително като ви разкривах моите ходове, за да ви предпазя от собствените ви безотговорни действия, които сътворихте с фалшивите протоколи и лъжливите ви становища до КЗК и ВАС – по поръчката за подземния атракцион-спектакъл! Ще бъде много интересно четиво за всички – особено за екипа на Общината! Тогава всички ще разберат защо Красимира Георгиева даде мълчалив отговор и не успя да отговори на моя въпрос, дали е КОРУМПИРАН БОКЛУК!  Дори и този мой въпрос не успя да я спре при манипулирането на жалбата на Общината до ВАС! Ако се бе усетила нямаше така лесно да подписвате и изпращате в КЗК и ВАС становища и жалби с невярно съдържание, което сега ще бъде наказано много сурово!

Ø И за финал, г-н отговорен кмет, изпращам нещо, което трябва да прочете само и единствено Красимира Георгиева, никой друг! Това е последният ми опит да я вразумя, последният ми опит, за да разбера, дали този човек има сърце – истинско такова, с което да обича децата, или сърцето й още от МРРБ се е превърнало в стиропорена евро-топка! Дано не е! Материалът е за децата за Трявна, които останаха без своята вълшебна приказка – отново заради корупционни действия и манипулиране на процедури за обществени поръчки, при които се избира изпълнител с манипулации, с най-висока цена и с абсолютно куха оферта!  След като Красимира Георгиева прочете този материал ще разбере, защо ще бъде безмилостен към нея и към вас, г-н отговорен кмет! После може да я попитате!

Ø А иначе, г-н отговорен кмет – не се тревожете и не карайте журналисти, които нищо не подозират и не са запознати със случая да ви задават конкретни въпроси, свързани с проекта! Няма нужда да ги мъчите и притеснявате! Не се притеснявайте и вие, г-н отговорен кмет! Съвсем скоро над 500 детайлизирани въпроса ще ви бъдат зададени лично от мен, както и от разследващите органи – български и европейски!  Достатъчно ви помогнах с информация и време, за да може да се подготвите, вкл. и да се консултирате с адвокати, вкл. и да се опитате да поправите нещо – и в планината, и по досиетата на процедурите и с разни експертизи! Това беше моят пореден бонус към вас, г-н отговорен кмет, но не го направих заради вас, а заради Красимира Георгиева – защото обикновено зам.кметовете са бушоните, а на мен това много не ми допада!  Враца заслужава да има честен и отговорен кмет, който и да е много добър мениджър, който да обича децата, особено тези – в инвалидни колички!


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"


box_title_arrow.gifКоментари

 • турист |

  За тези далавери ние обикновените хора няма откъде да знаем, ама това което виждаме не ни харесва. Пещерата си я е създала природата и си е достатъчно уникална и без този цирк отпред...но, виж за пътя до там -е, нямам думи, на пролет сигурно вече ще е съвсем пропаднал. А кмет дето не може да намери пари да закърпи (поне) дупките по няколко километра асфалт... за какво говорим...

 • кореняк врачанин |

  И това няма да уплаши най-великия кмет Николайчо Иванов

 • Надежда |

  Нищо ново под слънцето. Грозотия и мърсотия. Кой си ти бе, саги, който си тръгнал да разправяш, че на Леденика всичко ставало красиво и интересно. Интересно и красиво ще ти е , ако си джуруляк. Най-голямата красота в нашия Балкан е сътворила природата и никой не може нито да я надмине, нито да я допълни. Само може да я окепази. Жалко, врачани, че емблемата на Враца се превръща в кич!

 • Врачанин |

  Този материал е за прокуратурата!!!! Защо мълчат другите медии? Има ли още врачани, които милеят за бъдещето на Враца? Този кмет съсипа всички проекти на Враца от некадърност и лакомия! Жалко ще е ако продължаваме да се правим на слепи!

 • николайчо |

  Давайте, врачани да го гоним тоя криводолски хайдук

 • мара врачанка |

  #оставка Николайчоооооооооооооо, време е да те изритаме от нашия хубав град, който ти се опитваш да обезобразиш....Айде марш на селоооооооо

 • батко |

  Саги, ако те мързи да четеш - недей да коментираш. Не може в национален природен обект при условие че са отпуснати достатъчно средства да се икономисват пари, които се виждат в кой джоб отиват. Радващо е, че има хора които имат поне малко вкус и съвест за да ни информират за простотията, която се твори на Леденика. Вместо да се похвалим на световно ниво с нещо, които много страни нямат, тук се строи паметник на некъдърността и корупцията. Лични поздравления на колектива на МОДЕРНА ВРАЦА за изчерпателния материал. Рядко може да се види подобно разобличаване на схеми за неправомерно усвояване на средста от проекти.

 • Cvetan |

  Koito si go moje, si go moje.. Bravo!!!

 • Cvetan |

  Korenqk Vrachanin <---- Stavai i se maxai, kazax, vednaga! Nikolai Ivanov <----- NAI - DOBRIQ kmet

 • саги |

  Кой си ти бе ,сигурно си някой от отстранените от търга по проекта, та всичко ти бърка в задника и къде ли не още. Завистта граници няма ей хора, да знаете, а простотията няма почивен ден. Не може да се направи нещо и да не се намери някой като този смотаняк да търси под вола теле. Всичко на Леденика става красиво и интересно.

 • хулиган |

  Е това вече е прекалено. Как може да се харчат толкова пари за глупости. С тия пари си представете колко детски градини могат да се оправят.А и какво ли още не

 • врачанин |

  Николайчо Иванов ще го гоним с камъни. В Криводол му се размина, но тук ще хвърчат глави. А такава грозотия и крадлък няма никъде по света. Европа ни дава пари да направим нещо хубаво, а крадливата пасмина дето ни управлява съсипва всичко от лакомия.

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez