*

КМЕТЪТ КАЛИН КАМЕНОВ ПРИСЪСТВА НА МАСОВОТО СВЕТО КРЪЩЕНИЕ НА ДЕЦА ВЪВ ВРАЦА

|

Кметът на Община Враца Калин Каменов бе официален гост на масовото свето кръщение на деца, което се проведе в митрополитски храм „Св. Николай Мирликийски” в града. Християнският ритуал във Враца е част от най-голямото кръщение на деца в България на „Движение за национална кауза – ДНК”. Събитието е и финалът на кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за България”. В този ден в 10 града в страната бяха кръстени общо 1000 деца. Едно от условието, за да се включат в масовото кръщение бе те да са заченати през 2016 г.

Преди официалния ритуал по кръщаването, на кмета Калин Каменов бе връчен Сертификат с признание към дейността и постигнатите резултати на общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания в подкрепа на семейства и двойки с репродуктивни проблеми.

Във Враца звездна кръстница беше журналистката Ива Дойчинова, която стана кръстник на 11 деца, като сред тях и една двойка близнаци. Общият брой на новите християнчета е 26, като те са от Враца, Монтана, Плевен, Бяла Слатина, Кнежа, Мездра и София.

Тайнството „свето кръщение“ извърши Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий в съслужие със свещеници и хор. След ритуала, той подари на всички новопокръстени деца специален подарък, който да им напомня за този важен ден в техния живот.

Инициативата „Движение за национална кауза – ДНК” е подкрепена от Българския патриарх Неофит. По решение на Светия Синод на Българската православна църква кръщението ще е безплатно за децата, безплатни ще са и кръщелните свидетелства.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez