*

КМЕТЪТ КАЛИН КАМЕНОВ ПОСРЕЩНА ПОСЛАНИКА НА КАЗАХСТАН

|

Кметът на Община Враца Калин Каменов посрещна в кабинета си ръководителя на дипломатическата мисия на Република Казахстан в Република България Негово превъзходителство Темиртай Избастин. В рамките на срещата бяха обсъдени възможностите за двустранно сътрудничество между двете страни и съвместни бъдещи проекти. На срещата присъстваха още заместник-кметът Мария Попова, директорът на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Силвия Врачовска, експерти от Община Враца.

В хода на визитата, Негово превъзходителство Темиртай Избастин дари книги за Казахстан на Регионалната библиотека „Христо Ботев“, като сред тях са „7-те чудеса на Казахстан“, „Казахстански ханове“, както и казахско-български разговорник, издаден от дипломатическата мисия на Казахстан в България.

Официалният гост получи от кмета Каменов книга за Христо Ботев, както и дигиталното тефтерче на поета-революционер, подарък от директора на библиотеката.

Поводът за посещението на ръководителя на дипломатическата мисия на Република Казахстан в Република България във Враца беше откриването на нов обект на петролна компания в града.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez