*

КМЕТЪТ КАЛИН КАМЕНОВ: НАГРАДАТА НА ХЕРЦОГА НА ЕДИНБУРГ ПОМАГА НА МЛАДИТЕ ХОРА ДА РАЗВИВАТ СЕБЕ СИ

|

„Международната програма за личностно развитие „Наградата на херцога на Единбург“ помага на младите хора да развият себе си, своите качества и умения.“ Това каза кметът Калин Каменов по повод откриването на Програмата във Враца, което се проведе в Младежкия дом. Той посочи още, че през годините Програмата се е доказала   като един устойчив проект, допринасящ за личностното развитие на младите хора в нашата страна.

„Във Враца Наградата предизвика голям интерес, както сред подрастващите, така и сред техните преподаватели. Тя е за всеки, които не се страхува от предизвикателства. Пожелавам успех на участниците, които се включиха в инициативата и вярвам, че след няколко месеца, когато се представят проектите, всички ще бъдат още по-уверени и инициативни!“ – каза още кметът Каменов при откриването на Международната награда на херцога на Единбург във Враца.

            Изпълнителният директор на Наградата - Любомира Велчева представи информация за Програмата, кой може да се включи в нея, както и какви са направленията. Във Враца, първите, които са заявили участие в инициативата са ПЕГ „Йоан Екзарх“, СУ „Козма Тричков“ и Младежки дом.

На срещата присъства и маркетинг директорът на ПОФК „Ботев“ Враца – Денислав Георгиев, който заяви, че младежите от футболния клуб също ще участват в Програмата и по този начин, местният тим ще бъде първият клуб в страна, включил се в инициативата.

На официалното стартиране на Програмата във Враца кметът Каменов и изпълнителният директор на Наградата - Любомира Велчева връчиха сертификати за лицензионен оператор на Международната награда на херцога на Единбург на директорите на СУ „Козма Тричков“ – Нели Борчева и на Младежки дом – Георги Врабчев.

В Програмата могат да се включат младежи от 14 до 24 г. и да развият своите умения в направленията – доброволчество, физическа активност и умения, приключенско пътуване и проект в полза на обществото.

Международната награда на херцога на Единбург е водеща международна младежка Програма за личностно развитие и постижения. От създаването си през 1956 г. до днес повече от 8 000 000 млади хора в 144 страни са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности, включвайки се в програмата на Наградата. В момента над 1 000 000 младежи по целия свят постигат своите личностни цели, като част от Наградата.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez