*

КАЛИН ВЕЛЬОВ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ ОБСЪДИХА ПРОБЛЕМИТЕ В СЕКТОРА

|

Народният представител Калин Вельов сподели, че идеята, която стои зад тази обиколка, е да заложи Програма за култура, разпозната и подкрепена от целия сектор, след което тя ще бъде представена и дискутирана с министъра на културата.

„За мен е важно какво мислят хората. Проблематиката е идентична на повечето места. Точките, които към момента са около 29, ще обобщя и представя на г-н Боил Банов.“ По неговите думи тези срещи няма да бъдат единични, а с определена честота и обратна връзка.

"Искам да използвам възможността в качеството ми на народен представител, за да бъда полезен на хората от сферата на културата. Провеждам разговори с представители на подсекторите на културата от юли и към момента подобни секторни срещи се състояха в София, Стара Загора, Пловдив, Русе, Плевен и Видин.“ Това заяви народният представител от ГЕРБ и член на Парламентарната комисия по култура и медии Калин Вельов по време на среща с представители на културни институции и творци от Враца.

„Приветствам всички колеги, които са разпознали необходимостта да се занимават не само с културна дейност, но и с политическа, и социална, като своя кауза. От това имаме нужда. Всички се борим за едно нещо и то е как да подобрим средата и условията, в които работим“, бе категоричен Калин Вельов.

Малина Николова областен управител на област Враца:

„Подобни сектори срещи са изключително важни и вярвам, че представители на общинските съвети ще последват Вашия пример. Вярвам, че обобщените предложения ще бъдат институционализирани.

Народният представител от ГЕРБ Красен Кръстев също приветства инициативата на своя колега Калин Вельов.

В рамките на срещата се дискутираха въпроси, свързани с дейността и подходящи програми за творци на свободна практика, авторските права, визията за бюджета за култура, поддръжка на открити музейни пространства, обновяване на библиотечните фондове, промени в Кодекса на труда, както и различни предложения, сред които и създаване на мини фонд за читалища. На събитието присъстваха още, председателят на Обс - Враца Владимир Христов, общинските съветници в ПК по "Култура" Александър Владимиров и Христинка Младенова, както и зам. кметът на Община Враца Петя Долапчиева. Представители на МГЕРБ Мартин Харизанов, Гроздан Темнишки и Николай Николов. Директори на културни институции, творци на свободна практика и културни дейци от различни сфери.

Срещата се проведе при спазване на всички противоепидечни мерки.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez