*

КАЛИН КАМЕНОВ: ВРАЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЧИСТ И ЗЕЛЕН ГРАД

|

Над шест инвестиционни намерения са подали в община Враца от фирма „Валтер къмпани”. Последният документ от дружеството, внесен в Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в града под Околчица е за изгаряне на дървесина. По всички тях от кметския екип са дали отрицателни становища. Това обяви на нарочна пресконференция градоначалникът Калин Каменов.

„Враца трябва да бъде чист град с екологична градска среда. Складирането и изгарянето на отпадъци не кореспондира с концепцията на екологичната среда на Враца”, категоричен бе кметът Каменов.

Тема на изказването му бе и изнесеният в средата на лятото серовъглерод от територията на бившия завод „Химко” в града. Градоначалникът бе категоричен, че фирмата, стопанисваща обекта е извозила общо 127 430 килограма от вредното вещество.

„На този етап се обмислят няколко варианта за премахването на водата от басейните, в която се е съхранявал серовъглерода. Вече е възложено на специалисти да вземат необходимите проби от нея”, допълни кметът Калин Каменов.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez