*

КАЛИН КАМЕНОВ ПРЕДСТАВИ ИНВЕСТИЦИОННИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА ВРАЦА ПРЕД ПРЕДПРИЕМАЧИ В АВСТРИЯ

|

Новият облик на пътната и образователната инфраструктура, модернизиране на градския екологичен транспорт и потенциалът на Враца за реализиране на инвестиции са част от темите, които кметът Калин Каменов представи пред чуждестранни предприемачи и посланици, в рамките на работно посещение в австрийската столица – Виена.
Срещата се проведе по инициатива на Посолството на Република България в Република Австрия и Стопанската камара на Долна Австрия, като в нея взеха участие и кметове на общините – Бургас и Велико Търново.

В своята презентация, кметът Каменов подчерта ключовото географско разположение на града и потенциалът му за развитие, благодарение на обновената пътна инфраструктура и изпълняваните проекти по оперативни програми. Градоначалникът отбеляза и облекчените административни процедури при реализирането на инвестиционни намерения. „Инвеститорите, които са сертифицирани от Българската агенция за инвестиции се възползват от ускорени процедури и пълна подкрепа от страна на експертите в администрацията. В момента във Враца се изграждат производствени мощности на две големи компании – лидери в автомобилната индустрия. За мен е изключително важно всеки един инвеститор да осигурява адекватно заплащане на работниците, а производството да не замърсява околната среда“ – добави още Каменов.

В рамките на работната среща, съвместно с Н.Пр.Иван Сираков бе посетена централата на EVN в Мария Енценсдорф, където гостите на форума имаха възможността да представят българските общини пред местния бизнес.

Директорът на планирането на Виена – Томас Мадрайтер представи постиженията в градското планиране и използваните иновативни методи. Кметовете на българските общини – Враца, Бургас и Велико Търново обсъдиха начините за превръщането на областните центрове в по-сигурни, по-удобни и „умни“ градове по подобие на виенския модел. На срещата присъства и заместник-кметът на австрийската столица – Курт Щютценбехер.

Посещението завърши с обсъждане на бъдещи инвестиционни проекти в областни центрове на България, сред които е и Враца.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez