*

КАЛИН КАМЕНОВ ОТКРИ МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ "СЪКРОВИЩЕТО ОТ РОГОЗЕН В АНТИЧНИЯ СВЯТ - 30 ГОДИНИ ПО-КЪСНО"

|

Кметът на Община Враца Калин Каменов откри Международна научна конференция "Съкровището от Рогозен в Античния свят - 30 години по-късно", която се провежда в Регионалния исторически музей в града, на 3 и 4 ноември.

„За мен е изключителна чест да открия форума, на който ще бъдат изнесени доклади и изследвания за едно от най-редките открития по нашите земи. Рогозенското съкровище продължава да живее и днес, с неговите митове и легенди, което показва, че към него има изключителен интерес. Убеден съм, че чрез   Международната научна конференция ще се даде гласност и ще се повиши интересът на по-младите и децата и в тях ще се запали любов към археологията. Сигурен съм, че по нашите земи – Врачанския край ще бъдат открити още находки, които ще увеличат и посещенията в музея в града, какъвто е интересът сега към Рогозенското съкровище. Пожелавам успех на Международната научна конференция!“-каза в приветствието си кметът на Враца. Калин Каменов подари на всички участници във форума снимка с историческа или културна забележителност на града.

Регионалният исторически музей във Враца е домакин на Международната научна конференция, която се организира със съдействието на катедрата по археология на СУ „Климент Охридски“ и Американския изследователски център - София. В нея участие ще вземат 15 учени от България, Англия, Гърция, и Германия.

В изложбената зала на Регионалния исторически музей във Враца, където бе открита конференцията, са подредени ретроспективни изложби, посветени на 90 години от рождението на видния археолог Богдан Николов, както и на 30 години от откриването на Рогозенското съкровище.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez