*

КАЛИН КАМЕНОВ: ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ 2014-2020“ ДАВА РАЗВИТИЕ НА МЕСТНИЯ БИЗНЕС И РАЗКРИВАНЕ НА НОВИ РАБОТНИ МЕСТА

|
КАЛИН КАМЕНОВ: ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ 2014-2020“ ДАВА РАЗВИТИЕ НА МЕСТНИЯ БИЗНЕС И РАЗКРИВАНЕ НА НОВИ РАБОТНИ МЕСТА

Кметът на Община Враца Калин Каменов откри дискусия, посветена на възможностите за финансиране на българските фирми по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“.  Той посочи, че публичността и разяснителните кампании трябва да бъдат още по-активни, за да може местният бизнес да получи достъпна информация за възможностите, които предоставя Оперативната програма.

Финансирането на идеите на малкия и среден бизнес ще доведе до създаване на нови работни места в региона, допълни още Каменов. „Като представител на общината гарантирам за съдействие, образователната система да работи, за разкриване на актуални специалности в подкрепа на бизнеса в нашия край. Трябва да има завършен процес и да не създаваме образовани безработни, от които пазарът на труда няма нужда“, допълни още кметът на Община Враца Калин Каменов.

 В дискусията, която се проведе в залата на Търговско-промишлената палата във Враца, взеха участие адвокат Биляна Тончева-прокурист на „Еко Глоуб“ ООД, както и представители на Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници“. 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez