*

КАЛИН КАМЕНОВ: НЯМА СИЛА, КОЯТО ДА НИ РАЗРУШИ, ЩОМ ВЯРВАМЕ В БЪЛГАРИЯ И НАШИТЕ МЕЧТИ! /видео/

|

„Няма сила, която да ни разруши, щом вярваме в България и нашите мечти. Улисани понякога в своите беди, забравяме, че мощ кипи в нашите души. Дори не винаги да ни върви, вярата ни няма да ни изневери. Да помним, че ние не сме сами, защото любовта в България ще ни съхрани. Скъпи съграждани, нека не приемаме свободата за даденост. Честит празник! Да живее България“ - каза кметът Калин Каменов в словото си по повод Националния празник – 3 март.

Началото на честването на Освобождението във Враца бе дадено с празнично шествие с 25-метров трибагреник по централната градска част, носен от отличени ученици, спортисти, деца с народни носии и общественици.

С издигане на българското знаме започна официалната церемония по отбелязване на Националния празник, а възпитаничката на СУ „Христо Ботев“ – Ивайла Каменова  и актьорът Цветана Горкиева  изпълниха патриотични стихове.

Благодарствен молебен и водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.

В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на поета и революционер – Христо Ботев.

На тържествената церемония присъстваха още: министърът на регионалното развитие и благоустройството – Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, председателят на Общински съвет – Нели Стоянова, общински съветници, заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на местната администрация – Нина Дакева, общественици, ученици, студенти и граждани.

Програмата продължи с концерт на дует „Пирин“, като под звуците на фолклорна музика, се извиха български хора, в които участие взеха и клубовете за народни танци от града.

В програмата, по случай отбелязването на 3 март се включиха военнослужещи от Военно формирование 54 990, Врачанска Митрополия, средношколски смесен хор към СУ „Отец Паисий“, Духов оркестър при читалище „Развитие“.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez