*

КАЛИН КАМЕНОВ: ДО МОМЕНТА СА АСФАЛТИРАНИ НАД 50 КМ. ПЪТИЩА

|

За последните три години са възстановени над 370 000 кв.м. от настилките на пътни артерии във Враца. Продължава асфалтирането и на улици в квартали, междублокови пространства и населените места.

„За по-малко от два месеца напълно преобразихме облика на пътната инфраструктура около Кооперативния пазар. Обновени са улиците „Димитър Йоцов“ „Константин Фотинов“ и „Васил Априлов“. От началото на месец август се асфалтираха участъци и в ж.к. „Дъбника“ - междублоковите пространства при блоковете №6, 7, 8, 13, 22 и 38, като дейностите ще продължат“ – коментира кметът Каменов и допълни, че е започнала и цялостната рехабилитация на улица „Складова“, която е в изключително тежко състояние.

Предстои възстановяването на междублоковото пространство при ж.к. „Река Лева“, като ще се ремонтират и улиците – „Мистър Сенко“, „Гаврил Бистричанин“ – в кв. „Бистрец“, ул. „Н. Симов – Курото“, локално платно на бул. „Васил Кънчов“ към ЖП гара – Враца, както и в квартал „Медковец“ – при блоковете „Вежен“.

Строително-ремонтни дейности се реализират и в населените места на Враца. „Към момента са обновени участъци в селата – Згориград, Чирен, Тишевица, Косталево, Власатица, Мраморен, Оходен, Лютаджик и Мало Пещене. С осигурени средства от бюджета ще се асфалтира участъкът между селата Девене и Три кладенци, както и пътят до село Косталево“ – каза още Каменов.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez