*

КАЛИН КАМЕНОВ: ДНЕС, ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА, ИМАМЕ НУЖДА ОТ БУДНИ ГРАЖДАНИ, КОИТО ДА НИ ВДЪХНОВЯВАТ С ПРИМЕРА СИ!

|

„В навечерието на 142-та годишнина от освобождението на Враца, провеждаме за втори път наградите „Вестител“, отличавайки наши активни съграждани, които работят за развитието на града ни. Това са хората, даряващи своето време, средства и енергия, за да помагат и да бъдат съвременните вестители. Днес, повече от всякога имаме нужда от будни и съвестни граждани, които да ни вдъхновяват със своя пример и доброта. Присъствието на толкова хора показва, че има смисъл да показваме добрия пример и поради тази причина – наградите ще се превърнат в традиция! Бъдете активни, създавайте и променяйте, защото само по този начин Враца ще продължи да се развива“ – с тези думи кметът Калин Каменов поздрави присъстващите на вторите годишни награди „Вестител“.

         Церемонията започна с изпълнение на песента „Родна земя“ от талантливата Илона Иванова.

         Първите отличени с приза „Вестител“ бяха членовете на СНЦ „Вестители-2007“, с председател д-р Хрисим Чучков, които подпомагат деца от града в неравностойно положение, чрез стипендии. Наградата връчи кметът Каменов.

         Предприемачът Николай Йончев бе награден за изградения параклис във вилната зона на врачанските лозя, който е създаден изцяло заради живеещите там.

         Грамота „Вестител“ получи и един от най-големите дарители за построяването на храма „Свето Рождество Богородично“ в квартал „Кулата“ – Славейко Спиридонов. За реализирането на проекта за православна обител в населеното място, врачанинът е дарил имот и над 30 000 лева.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez