*

КАЛИН КАМЕНОВ БЕ ГОСТ НА ПРАЗНИК ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА БЕЛИЯ БАСТУН

|

Кметът Калин Каменов бе сред официалните гости на празника, организиран от Клуба за рехабилитация и социално приобщаване на лица с увреждания на зрението във Враца, по повод Международния ден на белия бастун. Тържеството се проведе в Клуба на инвалида и на него присъстваха още Румен Антов -  председател на Общинския съвет, Николай Вълков – управител на „Тролейбусен транспорт“, Жасмина Баръмова - Председател на основна организация на инвалидите на Съюза на инвалидите в България /СИБ/ във Враца, членове на териториалната съюзна организация на СИБ, представители на местното дружество на писателите от Федерацията на свободните писатели в България и др.

 Кметът Каменов поздрави присъстващите и посочи, че Враца е добър пример за това, как институциите работят в синхрон и ефективно. Той каза още, че с председателя на Общинския съвет и с управителя на тролейбусното дружество разрешиха проблемите, свързани с промяната в закупуването на билети, при асфалтирането на  улиците в града се дават инструкции на фирмите да бъде осигурен достъпен начин за преминаване на хората с увреждания, на майките с количките.

„Бъдете сигурни, че ще продължим да работим така, че да отговаряме на вашите потребности и да разрешаваме вашите проблеми. В лицето на Община Враца имате сигурен партньор, който винаги ще ви помага. Продължавайте да възпитавате съзнание във всички нас, че не трябва да подминаваме човек в нужда, а да бъдем съпричастни и активни“ - каза още в приветствието си Калин Каменов.

Председателят на Съюза на слепите във Враца Илияна Киркова благодари на кмета Калин Каменов за помощта и подкрепата, която оказва на хората в нужда. „Много неща в нашия град се променят и съм сигурна, че той ще стане по-хубав. Да можем да се предвижваме свободно и безопасно е от особено значение за всеки един от нас. Надявам се, че нашето партньорство с община Враца ще продължи и за в бъдеще. Благодаря за началото!“ - допълни още Киркова.

Празникът продължи с музикално - художествена програма.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez