*

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ГРАДИНСКОТО ОСВЕТЛЕНИЕ

|
КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ГРАДИНСКОТО ОСВЕТЛЕНИЕ

Външните осветителни тела са неизменна част от всяка градина. Освен изпълняване на основната си функция, служат и за украса, и за допринасяне на по-приятна атмосфера. Какво разнообразие предлагат Mr-bricolage.bg и на какви цени може да разгледате тук - градински лампи.

Устойчивост на осветлението

Употребата на тези продукти трябва да бъде съобразена с тяхното предназначение. Те трябва да издържат на влага и дъжд, на сняг, на слънце и студ, на ветрове. Проводниците трябва да са защитени от гризачи и от малки деца. Качествените материали и производство спомагат за по-голяма безопасност. Новите лампи използват по-малко енергия, но издържат по-дълго и светят силно като старите модели.

Кои са икономичните варианти

Най-изгодните за това приложение са соларното и LED осветлението:

  • соларните артикули могат да светят около 34 нощи, единствената поддръжка е подмяната на батериите им на около 2 години;
  • LED лампите са с работоспособност три, четири или пет години денонощно работене в зависимост от вида. Имат много ниска консумация - около 10 пъти по-малка мощност от обикновените халогенни лампи.

Какви видове съществуват

Mr-bricolaage.bg са разпределили градинското и външно осветление така:

  • LED прожектори;
  • лампи за градината;
  • соларни лампи;
  • халогенни прожектори.

Какво трябва да знаем за монтажа

Най-важно за монтирането на осветителните тела е електропроводимите части да бъдат скрити и защитени. Най-подходящо е нисковалентното осветление и съответно на това - халогенни лампи. Това напрежение е безопасно, ако случайно или несъзнателно бъде докоснато. Захранването на инсталацията трябва да се монтира на сухо и обезопасено място в къщата или близката барака за инструменти.

В зависимост от местоположението и конкретните условия се определя и начинът на закрепване, от което пък зависи до голяма степен и техният вид.

Защо Mr-bricolage може да ни помогне

Всичко за осветлението от самите осветителни тела през всички допълнителни части - кабели, дюбели, крушки, трансформатори, до инструментите за тяхното поставяне може да намерите в магазините и в онлайн платформата на Mr-bricolage.bg. За всякакви въпроси може да се обърнете към компетентния персонал, дори да се възползвате от услугите, които предлага магазинът.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez