*

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КРЕДИТНОТО БЮРО?

|
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КРЕДИТНОТО БЮРО?

Всеки път когато чуете това понятие, със сигурност изниква в съзнанието ви един вид черен списък с хора, които не плащат или са имали дълг преди години и са закъснели с плащанията, но нищо от това не е дефиницията на това какво всъщност представлява кредитното бюро.

Кредитното бюро е компания, която е посветена на поддържането на ясен и подробен запис на кредитите или заемите, които хората са направили пред банкова или финансова институция, тоест това е историческият запис на вашето финансово поведение.

Така че да си в кредитното бюро не е лошо, тъй като всички ние, които сме имали някакъв кредит, като плащане на телефонна линия, кабелна телевизия, услуги като електричество и покупки на "малки плащания", ще ни накарат да се появим в казаното история, а не само когато не плащате този вид кредит.

Как да проверя историята си в кредитното бюро?

Тази история е създадена, за да могат банковите институции да видят кредитите, които сте поискали, плащанията, които сте направили, и преди всичко, че не използвате един кредит, за да платите друг, цялата тази информация се предоставя от същите банкови институции, така че другите може да знае вашата кредитна информация.

Всеки път, когато институция поиска тази информация, тя изисква „специален кредитен отчет“, който се предоставя само от две компании: Кредитно бюро и Кредит кръг, в него ще се появи цялата информация, която сте създали във вашата кредитна история, видовете заеми които сте поръчали, плащане навреме и всичко свързано с това.

Този отчет се използва, за да могат финансовите институции или банки да проверяват ефективността на плащането ви чрез резултат.

Можете също така да поискате доклада поне веднъж годишно безплатно, за да знаете, че вашите данни не са били използвани за искане на кредит без вашето искане.

В този отчет вашата информация ще се появи с информация като откриването на кредита, последното плащане, което сте направили, баланса на вашия кредит и извършените плащания. Всеки заем се регистрира и квалифицира от всичко по ред, до колко закъснение сте платили, в дни и те са разделени от един ден закъснение до 12 месеца.

Ами ако нямам кредитен отчет?

 Малко е сложно че не можете да го имате, защото има все повече инструменти, които ви позволяват да генерирате кредитна история. Добра идея е да вземете карта от универсален магазин, да поискате заем за заплати , да имате телефонен план и дори да наемете платена телевизия.

Всички тези инструменти ще служат за създаване на кредитна история и ще ви позволят да генерирате кредитен отчет, така че по-късно да можете да поискате по-голям заем, като например за закупуване на кола, къща или нещо подобно. Разбира се, за да ви го дадат, трябва да имате добро досие.

За да имате добра история, вие  трябва само да платите минимума, който вашата карта установява, за да не създадете отрицателен отчет. Разбира се, най-добре е да платите цялата покупка или повече, защото по този начин показвате, че сте организирани в приходите си и следователно са достатъчни, за да покриете кредитите си.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар