*

КАКВА КОЗМЕТИКА Е НЕОБХОДИМА ЗА НОВОРОДЕНО - РУТИНА ПРИ КЪПАНЕ?

|
КАКВА КОЗМЕТИКА Е НЕОБХОДИМА  ЗА НОВОРОДЕНО - РУТИНА ПРИ КЪПАНЕ?

На този въпрос няма еднозначен отговор, тъй като всяко новородено е различно. Все пак има някои основни козметични продукти, които са необходими за всички новородени. Те включват нежен почистващ продукт, овлажняващ крем и слънцезащитен продукт.

 

Като нов родител може би се чудите каква козметика е необходима за новороденото. Истината е, че не е много! Всъщност единственото нещо, за което трябва да се притеснявате, е да поддържате кожата на бебето чиста и овлажнена.

 

Въпреки това има няколко неща, които може да искате да вземете предвид, ако искате да използвате козметични продукти за новороденото си. Първо, ще трябва да изберете хипоалергенна и нетоксична марка. Второ, ще трябва да решите дали искате да използвате различни лосиони или ще се придържате към олиа и млека.

 

Ако решите да използвате лосиони, ще трябва да бъдете много внимателни за продуктите, които избирате. Използвайте само хипоалергенни и нетоксични продукти върху кожата на бебето си. Също така трябва да избягвате използването на продукти с аромати, тъй като те могат да раздразнят деликатната кожа на новороденото.

 

Когато става въпрос за лосиони, трябва да изберете продукт, който е предназначен за чувствителна кожа. Също така трябва да избягвате използването на продукти с тежки аромати, тъй като те могат да раздразнят деликатната кожа на новороденото. Спрете се и на различни млека за след баня, както и на олио за масажи за бебето. Това може силно да облекчи коликите, а и да подготви бебето за сън.

 

Като цяло е най-добре да избягвате използването на каквато и да е козметика върху кожата на новороденото, освен онази, която би помогнала за доброто почистване и овлажняване. Ако все пак решите да ги използвате, не забравяйте да изберете хипоалергенни и нетоксични продукти.

 

Как се къпе новородено бебе?

 

Това е един от най-вълнуващите и скъпоценни моменти в живота ви - първото къпане на новороденото ви бебе. Ето няколко най-добри съвета, за да направите това преживяване възможно най-гладко и приятно.

 

Преди да започнете, съберете всичко необходимо, включително кърпа, бебешки сапун и чиста пелена. Напълнете мивката или бебешката вана с няколко сантиметра топла вода - не прекалено гореща! - и проверете температурата с лакътя или китката си.

 

Внимателно спуснете бебето във водата, като през цялото време поддържате главата и врата му. С едната си ръка обливайте тялото му с вода, като внимавате да не попадне в лицето му. Използвайте кърпата за почистване на лицето, като сте особено внимателни в деликатната област на очите.

 

След като приключите, извадете бебето от водата и го увийте в кърпата. Внимателно го подсушете, като внимавате да не търкате кожата му прекалено силно. Облечете го в чиста пелена и чисти дрехи и сте готови! Преди да поставите пелената ви съветваме да поставите овлажняващ продукт, който да се покрижи за кожата не бебето - хидратацията е изключително важна, не я подценявайте.

 

Къпането на новороденото може да бъде специално и сближаващо преживяване - наслаждавайте се на всеки момент, а при нужда винаги можете да се обърнете към якоя от бабите, сигурни сме, че чакат с нетърпение да бъдат повикани за малко помощ.

 

Въпреки че има много различни козметични продукти, които могат да се използват за къпане на новороденото, най-важното е да се уверите, че продуктите, които използвате, са нежни и безопасни за кожата на бебето. Търсете продукти, които са хипоалергенни и не съдържат ароматизатори, оцветители и други потенциални дразнители. Освен това не забравяйте да четете внимателно етикетите, за да сте сигурни, че продуктите, които използвате, са подходящи за възрастта и типа кожа на бебето ви. С малко грижа и внимание можете да създадете безопасна и здравословна рутинна процедура за къпане на вашето новородено, която ще му помогне да остане чисто и комфортно. Коя е любимата ви марка бебешка козметика?

 

Източник изображение: pexels.com

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар