*

КАК ДА ПОДДЪРЖАМЕ ДОБРА ФОРМА И ДА ЖИВЕЕМ ЗДРАВОСЛОВНО ПРЕЗ ЛЯТОТО

|
КАК ДА ПОДДЪРЖАМЕ ДОБРА ФОРМА И ДА ЖИВЕЕМ ЗДРАВОСЛОВНО ПРЕЗ ЛЯТОТО

Лятото е сезон, в който високите температури се съчетават с доста часове престой на открито, много слънце, което подлага на риск вашето добро здраве, особено ако сте вън от добрата форма – обездвижен, повечко килограми, несвикнал на резки смени на температурата.

Ще се опитаме да ви дадем няколко добри съвета, които ще ви осигурят възможност да прекарате и най-горещите дни безопасно и в пълен комфорт.

  • Не успяхте да свалите излишните килограми ли? И това се повтаря за поредна година? Лятото е повод да бъдете особено внимателни, ако имате затлъстяване. Свръхтеглото може да бъде повод за сериозни притеснения, особено ако сте с изявени сърдечно-съдови заболявания.
  • Лятото е за почивка. Вземете си отпуска и наистина си починете. Липсват ви пари ли? Можете да вземете бърз кредит без поръчител,  за да си осигурите средства за почивката. Не го приемайте като разход, а като инвестиция в доброто ви здраве, вашето и на семейството.
  • Не забравяйте – трябва да пиете много вода, да ядете малко и смислена храна, да се обличате в леки дрехи, да избягвате ходенето по слънцето, да носите шапка. Не ги подценявайте, колкото и старомодно и тривиално да ви звучат.
  • Падате си по спорта ли? Важно е във фитнеса ви да има добро проветрение или климатик. Но защо ви е да се затваряте? Имате страхотно време за разходки, сутрин и вечер, като използвате по-хладната част на деня.
  • През деня, особено ако спадате към категорията на хората със сърдечно-съдови заболявания, минимизирайте разходките на слънце до минимум, а ако те се налагат, носете достатъчно вода и шапка. И ги използвайте по предназначение.
  • Внимавайте с преходите от горещо към хладно и обратното. Рязката смяна на температурите може да предизвика трудно контролируемо движение на кръвното налягане.
  • Избягвайте да правите експерименти с хранителни добавки, които ви обещават бърз ефект и резултати с много килограми в минус. Не се опитвайте да направите чудеса, там където ви трябват месеци, няма как да постигнете нищо за дни.
  • Не прекалявайте с престоя на морския бряг и на слънце. Противно на старите клишета, слънцето не е приятел на вашето здраве и на вашаата кожа.
  • Лятото ви дава възможност за избор на много и вкусни плодове и зеленчуци на добри цени.  Защо да пропускате шанса си за един силен детокс месец, в който спирате месото и растителните продукти? Естествено, ако имате съпътстващи заболявания, не можете да предприемете резки промени в предписания от лекарите начин на хранене /примерно, диабет/, но за останалите това е златна възможност!

Радвайте се на лятото, обичайте слънцето, но ходете по сенките. И се усмихвайте на всичко!

http://burzi-krediti.com

 

 


ОЩЕ ОТ "МОДА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez