*

КАК ДА НАПРАВИТЕ ТАВАНА ДА ИЗГЛЕЖДА ПО-ВИСОК

|
КАК ДА НАПРАВИТЕ ТАВАНА ДА ИЗГЛЕЖДА ПО-ВИСОК

Решения в интериорния дизайн могат да спестят ремонти и само с няколко елементарни действия от ваша страна,  да променят пространството и цялостното впечатление за обзавеждането и помещенията в сградата. 

В съвременната архитектура няма установен стандарт за височината на тавана, за това много нови модерни и луксозни къщи имат по-нисък таван от обикновено. Макар това да има своите естетически функции, може да промени усещането у човек за комфорт и да го накара дори да изпитва нежелани усещания за клаустрофобия.

Не е задължително да правите цялостен ремонт на апартамента в този случай, нито да предприемате крайни мерки, за да отстраните този недостатък. Може да прибегнете до серия малки трикове, които са в хармония с интериора и обзавеждането. Идеята на такъв тип решения в интериора е, да направят стаите по-обширни, осветени и пространствени, за да може хората, които живеят в тях да се чувстват повече в себе си.

– най-обикновеното решение е, да се боядиса тавана в бяло с по-светла текстура отразяваща светлината, то дава усещане за пространство и спомага стаята да изглежда сякаш по-висока

– боядисване на стените с два различни нюанса на един цвят, по-тъмният в по-ниската част, а по-светлият нюанс по-нависоко; решение, което  подсилва усещането за пространственост.

– друга стратегия за усилване усещането за височина е апликирането на тапети по стените, с вертикални графични мотиви с успоредни линии или подобни фантазии, но да бъдат във вертикален стил.

–  един елемент, който помага стаята да изглежда по-обширна е без съмнение светлината; при избор на светлинен източник за по-нисък таван може да се насочите към светлина, която излиза от ниши, които се разстилат върху тавана хомогенно и равномерно.

Каквото и решение да изберете, съобразете го с особеностите на подредбата и целия интериор, така че да не нарушите общия естетически вид в къщата.  При невъзможност да реализирате тези предложения, има възможност за поставяне на по-големи огледала, които също придават усещането за експанзивност на пространството.

Източник: http://bania24.com/

 

 


ОЩЕ ОТ "МОДА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez