*

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ТЕЛЕФОНА СИ ПО-МАЛКО: ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ

|
КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ТЕЛЕФОНА СИ ПО-МАЛКО: ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ

Какво ни кара да прекарваме толкова време със смартфона си? Специалистите дават отговор на този въпрос.

Първата причина е навикът. Да, просто навик. И защото всяка секунда в мрежата винаги ще има нещо, което е приятно за гледане, докато пиете сутрешното си кафе, например. 

 

Втората причина е, че като се заровим в телефона си, можем успешно да избегнем комуникацията. Клюките са най-изтощителното нещо на света. И човек е готов на всичко, за да не започне безсмислен разговор от рода на: „Как си? — Времето днес е хубаво, нали? Веднага щом размени две-три думи с досадника, той се в телефона.

 

Разбира се, има и още причини да сме така силно привързани към смартфоните си. Любопитството, егото и така нататък. Но целта на тази статия е да даде алтернатива и да покаже, че на света има и друг живот, освен този в … телефона ни.

Как да се преборим със зависимостта и да използваме телефона си по-малко?

 

Опитайте се да публикувате по-малко в социалните мрежи

 

Не е нужно да се снимате на всяка крачка и да качвате информацията в мрежата. Защо ви е да го правите? За имидж? За да задоволите егото си с множеството лайкове, които се надявате да получите? Това са пълни глупости. Хората са лицемерни и нищо не им пречи да лайкнат вашата снимка, а след това веднага да започнат да говорят лоши неща зад гърба ви. Освен това, ако постоянно поствате, това ще досади на всички и публикациите ви няма да имат желания „Уау“ ефект.

 

Намерете начин да общувате извън социалните мрежи

 

Пълноценното общуване е общуването лице в лице. Тогава се получава този добър обмен на положителна енергия, който всички търсим. Когато сте с приятели на чаша кафе, вие се разтоварвате не само психически, но и физически. Това е от смяната на обстановката, удоволствието от директния контакт, от много неща. Виртуалното общуване няма нищо общо с физическото изживяване.

 

Намерете си интересни занимания извън интернет

Запишете се на курсове, участвайте в благотворителни дейности, клубове по интереси или други подобни неща. Може да се заемете и с творческа дейност – много е полезно както за ума, така и за тялото. Отвличането на вниманието от ежедневните проблеми въздейства релаксиращо и тонизиращо. Ако обичате да изработвате неща със собствените си ръце, обърнете внимание на дейности като шиене, плетене, оригами, диамантени гоблени, градинарство и други, които ще ви позволят да прекарате време със себе си и ще ви доставят неизразимо удоволствие. Изработката на гоблени, различни сувенири или плетива дори може да се превърне в източник на допълнителни доходи за вас. За сравнение - постоянното висене в мрежата няма да ви докара нито една стотинка!

 

Не изпадайте в състояние, при което губите представа за времето

 

Губим представа за времето, защото потъваме в несъзнаваното. Станете по-осъзнати и разсъждавайте. Направете си план и следете какво правите сега и дали това време не ви е необходимо за изпълнение на по-важни задачи.

 

Измислете свои собствени начини да контролирате пристрастяването си към телефона

Разбира се, много е нецелесъобразно напълно да се откажете от него и да се превърнете в заклет враг. В съвременния свят не можем да си позволим да бъдем неинформирани. И никой не твърди, че не трябва да използвате смартфона си. Просто го правете с мярка и се отървете от паразитните дейности, които ви губят времето и затормозват мисленето. Използвайте го умно и практично.

 

Много по-мъдро е да се научите да се контролирате и да знаете стойността на времето. Справянето с пристрастяването към смартфона не е толкова трудно, колкото звучи. Просто трябва да започнете да развивате правилните навици. Ако сте достатъчно мотивирани, ще успеете!

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez