*

ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ВРАЦА /15.01.2019 Г./

|

Извънредно заседание проведе снощи Общински съвет – Враца, веднага след публичното обсъждане на Проекта за бюджет на Община Враца за 2019 година. Преди да започне сесията клетва положи новият общински съвет от групата на ЗНС – Огнян Огнянов. Той влиза на мястото на починалия Пламен Ганецовски. Веднага след представянето му бе обявена минута мълчание в памет на неговия предшественик Пламен Ганецовски. Новият общински съветник е служител на циментовия завод "Холсим" във врачанското село Бели извор и е роден през 1987 година. 

"За мен е голямо удоволствие да приветствам нашия нов колега. Желая му успех и спорна работа", каза председателят на общинския съвет Румен Антов.

На извънредното заседание съветниците гласуваха една докладна, която се отнася за обновяване на врачанската спортна зала "Вестител", в която се подготвят редица настоящи шампиони от републикански и международни форуми по борба. 

С 27 гласа “за”, без нито един против или въздържал се, местният парламент одобри проектно предложение на кметския екип за кандидатстване по програма "Красива България" за финансиране на ремонтни работи в знаковата за града зала. Те включват подмяна на дограмата на спортното съоръжение и въвеждане на мерки за енергийна ефективност.

Прогнозната стойност на строително-монтажните работи за проекта е 111 086 лева, а общият бюджет - 118 177 лева, от които стойността на финансирането от ПКБ е 47 271 лева с ДДС, а съфинансирането от страна на Община Враца – 70 906 лева с ДДС (60%). 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez