*

ИЗПРАТИХА ВИПУСК С ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ И БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА

|

Врачанското училище „Козма Тричков“ изпрати зрелостниците от Випуск 2018 с церемония по предаване на знамето, благотворителна кауза и китка здравец.

За да докажат, че са научили най-важния урок - да бъдем хора в трудното и разкъсвано от противоречия съвремие, учениците от 12б клас бяха с тениски. Младите хора жертваха суетата си в този важен ден от живота им за благотворителна кауза. Събраха 260 лв., кметът на община Враца г-н Калин Каменов ги подкрепи със същата сума, която утре заедно с него ще дарят на майката на Цветозара Йорданова, която е  само на година и половина и е с тежка диагноза.

Пожелания за попътен вятър и успешна реализация към учениците, профилирани в областта на предприемачеството и информационните технологии, отправиха класните им ръководители Петя Александрова и Нина Бочева, които раздадоха индивидуални грамоти на всеки един от своите възпитаници. В словото си към зрелостниците директорът на училището Нели Борчева ги призова да не забравят своите корени и след завършване на образованието си да останат в родния град. Г-жа Борчева  се обърна към усмихнатите и натъжени от предстоящата раздяла млади хора с думите „Не плачете, защото нещата са свършили, усмихнете се, защото ги е имало!“ 

Абитуриентите благодариха на своите учители и родители за положените усилия, безгранично търпение и всеотдайност, за всички жертви, които се е наложило да направят в името на тяхното обучение в училището и успешно бъдеще.  

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez