*

ИСТОРИЧЕСКИ ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ

|
ИСТОРИЧЕСКИ ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ

Днес 1.10.2020 г.депутатите приеха на първо четене предложението на патриотите 24 май да бъде определен , като Ден на българската писменост и култура и така да отпадне определението „славянска“. 73-ма депутати гласуваха "за", 4 "против" и 34 се въздържаха. Предложението мина с подкрепата на ГЕРБ .

" ...Подкрепяме патриотите, че този празник е възникнал от България“, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков .

Патриотите пък изтъкнаха, че 24 май е наричан „най-българският празник“, а формулировката „празник на славянската писменост“ е внесена от БКП преди 30 г.( 1990 г.)

               Този акт , още веднъж доказва , че ГЕРБ системно и тактично работят по 20 годишното смъкване на маски, след отварянето на досиетата в нашата клета страна. С този акт ще се даде и началото на края на изпълзяващите сякаш от подземията на ДС , като влечуги мастити икономисти, една влакова композиция политолози и социолози, и още толкова журналисти. Ще се прекъсне практиката , че всяка историческа ситуация от миналото, изисква особено формулиране в смисъл, че има общовалидни нравствени правила. Този акт с една дума доказва ,че има историческа истина - няма тълкувания.

                 С този акт Българската държава доказа , че всеки ден ще присъства на историографския и медийния манеж, за да ни рисува   картината на света , както и тази в страната, от историческа , политическа , морална и дори религиозна гледна точка.

               С този акт Българската държава доказа , че ще започне чистенето на сенчестите коридори на Държавна сигурност , които са акумулирали едни стаени езотерични, вселенски познания за българската история , и тайнства които са останали недостъпни за българите . Защото посткомунистическите българи и миряни не ги знаят тези тайнства, не са посветени в тях, и людете от ДС изпълзяват и в образованието , в медиите , в ефир да им ги обясняват.

         С този акт ще започнат и повече българи да разбират   , защо точно Юрий Асланов/ секретен сътрудник на ДС „ВИКТОР”/ не трябва да ни разкрива обществените настроения в страната, защо журналистът Светослав Терзиев / секретен сътрудник „Филип” / не трябва да ни рисува моментното състояние на ЕС . Защо Любомир Кючуков / сътрудник „Николай” на РУ-ГЩ/ не трябва да е експерт по международни въпроси.

             По въпроси свързани с външната политика на САЩ не трябва да се допуска Тома Томов /секретен сътрудник „Тодоров”/ , защото му липсва "Дар слово " и това личи от 43-те доноса, които е написал в досието си, за журналисти, търговци, учени писатели и интелектуалци.

              Журналисти , като   Кеворк Кеворкян/агент „Димитър”, Гарелов, Валери Найденов, Нидал Алгафари ,

Огнян Стефанов /агент „Академик”/ със завидна „творческа” активност в доносите, Веселин Дремджиев /агент „Богдан” от 6-то у-ние/, Владимир Береану /шесто управление на ДС “агент „Георгиев”/, Георги Коритаров/ агент” Алберт”, старателно са слухтели дали колегите им в медиите имат някакви настроения против властта.

             Заради такива хора , българите много години не знаеха , че след процеса срещу нациста Айхман, Хана Аренд достига до извода, че: „злото се извършва от обикновени хора, покорно приемащи установения ред и добросъвестно изпълняващи задълженията си, установени от действащия закон".

           С премахването на " славянското " от българската писменост и култура ще докажем , че в България, тези „обикновени” хора, не трябва да продължават да говорят по телевизията, да пишат по медиите и да ни дават най-актуалните, успешни и цялостни научни обяснения на света в полето на правосъдието, бизнеса, икономиката, историята , образованието, културата. И най-вече в полето на етиката, когато се вземат решения   в тези области. Защото тези " обикновени " хора са работили в репресивния апарат на същия режим.

               Актът от 1.10.2020г. на депутатите от Българското народно събрание връщащ историческата истина за над 12 вековното ни опазване на българската писменост , като най - голямата ни национална ценност , ще отвори очите и на тези , които не можеха да си представят по аналогичен начин , как след Втората световна война по германската телевизия Валтер Шеленберг от шесто управление на Хитлер, в компанията на Рудолф Дилс от Гестапо на Третия Райх би обсъждал международното положение. Или пък например, как нацисткия юрист д-р Вернер Бест обсъжда някои казуси в конституцията на следвоенна Германия., или историкът и журналист Фолкер Коп пък как може да има собствено телевизионно време , за да прави задълбочен анализ на новата политика на победена Германия, или Райнхард Гелен бивш разузнавач по времето та Хитлер, ще говори за новите методи на разузнаване и ще напише книга „Наръчник на разузнавача”.

             Историческата истина на Запад е , че не се издигнаха паметници на тоталитаристи , като например на Хайнрих Луитполд Химлер в родния му Мюнхен. А ние , не без помощта на " обикновените хора " , издигнахме паметници на Живков в Правец, на Цола Драгойчева в Бяла Слатина и на Пенчо Кубадински в Лозница…

         1.10.2020г.ще остане в историята на България , като ден първи " на началото на края на фалшификацията на историята " и ден първи на истината за посткомунизма.

                

Илиян Нисторов - икономист


ОЩЕ ОТ "БЛОГ НА РЕДАКТОРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez