*

ИНТЕРЕСНИ СРЕЩИ НА МЕЗДРЕНСКИ УЧЕНИЦИ

|
ИНТЕРЕСНИ СРЕЩИ НА МЕЗДРЕНСКИ УЧЕНИЦИ

Поредна изява, посветена на 90-ата годишнина на ОУ „Христо Ботев“ в Мездра, бяха интересните срещи на учениците от училището с бившата национална състезателка по художествена гимнастика – Мая Пауновска, както и с компютърния специалист Дончо Дончев. И двамата са възпитаници на мездренското училище.

 
Атрактивна беше срещата на гимнастичките от клуб „Анелия“ с Мая Пауновска – „Златното момиче на Мездра“. Тя е била част от националния отбор по художествена гимнастика, участничка в Олимпиадата в Пекин 2008 г. В разговора си с малките грации тя подчерта, че освен красота спортът изгражда дисциплина и самоконтрол, които са важни за формирането на личността. Отговорността към поетите задължения е в основата на всяка професия. Човек трябва да се труди упорито, за да се изгради като хармонична личност и да постигне мечтите си.
 
Дончо Дончев е специалист „Управление на услуги и информационна сигурност“. Беседата на тема „Опасностите, които крие Интернет“, придружена с презентация, която Дончо Дончев проведе с децата, учители и родители, се посрещна с въодушевление, защото разгледаният проблем е актуален и важен. Светът на младите хора е обсебен от технологиите, които неимоверно го обогатяват, но и застрашават, отнемайки от тях нормалното човешко общуване. Продължителното стоене пред екрана може да предизвика проблеми със зрението. Он-лайн връзките също са много опасни, затова е необходима родителска намеса и контрол. Гостът посъветва децата да различават измисления свят от реалния. Даде личен пример, че извън служебните си задължения не прекарва дълго време в Интернет.
 
Възпитаниците на училището – бъдещи компютърни специалисти или успели гимнастички – поднесоха цветя на своите гости.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez