*

ИНТЕРЕСНИ ИЗЯВИ ЗА ПРАЗНИКА НА ЛОМ

|

Легендарният вокалист на "Юрая Хийп" Джон Лоутън пя в Лом. Той зарадва почитатели на рока, които чуха на живо в негово изпълнение най-големите хитове на световноизвестната британска група. Фенове на различна възраст аплодираха бурно него и музикантите от Б.Т.Р. Джон Лоутън откри феста "Рок вълнение 2013". С най-голяма емоция бе посрещнато изпълнението на запазената марка на "Юрая Хийп"- "Джулай Морнинг", съпроводено с бурни аплодисменти. * * * Международна фолклорна вечер зарадва любителите на народните песни и танци в Лом. В концерта взеха участие ломските състави "Хорце", "Северняче", "Ентусиазъм", "Ломски ритми", "Дунав", фолклорна група от град Първомай и танцов колектив от град Свърлиг, Република Сърбия.

Изненадата на вечерта беше участието на ансамбъл "Очарователните рози на Архипелага" към посолството на Република Индонезия в България. Танцовият ансамбъл се състои от български студенти и студентки, които илюстрираха богатото фолклорно изкуство на тази далечна страна, чрез сложните стъпки на екзотичните танци. Танцьорите представиха хореография от различните острови на Индонезия - Легонг, Тари, Ява, Суматра, Бали, Калимантан, Сулавеси и др.

Кметът Иво Иванов поздрави участниците в концерта и стотиците зрители, които бяха дошли на централния площад, за да се насладят на изпълненията на фолклорните състави. Той покани на сцената посланикът на Индонезия Негово превъзходителство Бунян Саптомо, с чието любезно съдействие бе осъществено гостуването на ансамбъла "Очарователните рози на Архипелага". Дипломатът поздрави ломчани с празника и разказа за историята, културата и постиженията на Индонезия. Кметът на град Първомай Ангел Папазов, който също беше гост на празника, благодари за успешното партньорство между двете общини и пожела доброто сътрудничество да продължи и занапред.


 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez