*

ИНОВАТИВНА ЗАЛА БЕ ОТКРИТА В ДЕТСКА ГРАДИНА „БРЕЗИЧКА“

|

Новоизградена зала за психомоторика вече функционира в детска градина „Брезичка“. Специалното помещение бе открито от кмета Калин Каменов и директора на заведението – Елка Антонова.

В рамките на церемонията, кметът поздрави ръководството за положените усилия за изграждането на залата и изрази увереността си, че децата ще имат възможност да творят и да откриват себе си. Каменов допълни, че един от приоритетите на неговия екип е подобряването на условията за отглеждане и възпитание на младото поколение на Враца. „Сигурен съм, че скоро Враца ще се превърне в град, който ще бъде пример за въвеждането на нови модели и практики. Предлагаме не просто добра базова грижа, а качество. Работим активно, от новата учебна година да въведем успешно модела на преподаване „Монтесори“ в детските градини във Враца.“, допълни още Каменов.

Решението за изграждането на психомоторната стая е с цел осигуряването на допълнителна подкрепа на 5 деца със специални потребности. Според ръководството, ползването на иновативното помещение има възпитателна цел, изгражда сътрудничеството между децата, както и подпомага развитието на автономността на децата.

Залата за психомоторика е изградена със средства от бюджета на детското заведение и с подкрепата на местния бизнес в града. Помещението ще бъде използвано като допълнителна дейност, част от учебно-възпитателния процес.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez