*

ИНЖ. ПЕТЯ АВРАМОВА: БСП СЕ МЪЧИ ДА ПРЕЕКСПОНИРА ЕДИНИЧНИ ПРОБЛЕМИ, ЗА ДА ДИСКРЕДИТИРА ПРОГРАМАТА ЗА САНИРАНЕ

|
ИНЖ. ПЕТЯ АВРАМОВА: БСП СЕ МЪЧИ ДА ПРЕЕКСПОНИРА ЕДИНИЧНИ ПРОБЛЕМИ, ЗА ДА ДИСКРЕДИТИРА ПРОГРАМАТА ЗА САНИРАНЕ

„БСП се мъчи да преекспонира единични проблеми, като паднало скеле и протекъл покрив, за да дискредитира програма, която е в интерес на българските граждани.“ Това заяви народният представител от ПП ГЕРБ и заместник-председател на регионалната комисия в Парламента Петя Аврамова по време на петъчния парламентарен контрол. Парламентът изслуша министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблемите в програмата със санирането по искане на БСП. „По време на строителството, което е тeхнологичен процес, могат да бъдат допуснати пропуски, което да доведе до временни проблемни ситуации за собствениците на жилищата“, каза още Петя Аврамова. По думите ѝ по важното е, че има навременна реакция, както от страна на общините, така и от страна на министерството и изпълнителите. Отстраняването на дефектите при строителството е изцяло за сметка на изпълнителя, както в момента на неговото изпълнение, така и по време на гаранционния срок, който по Закона за устройство на територията е 5 години.

Петя Аврамова посочи, че проблемите със санирането са на единични места и нямат политически цвят. „В лявата част на залата дадоха примери с блокове, напълно тенденциозно, в областен град, който се управлява от кмет на ПП ГЕРБ. Аз мога да посоча, че един блок в Мездра, където кметът е от БСП протича втори път“, добави Петя Аврамова. Според нея е излишно да се търсят политически дивиденти от грешки в технологичния процес на мащабно строителство, а БСП „притопля“ едни и същи аргументи, на които нееднократно е отговаряно.

Заместник-председателят на регионалната парламентарна комисия беше категорична, че програмата за саниране, създадена от ГЕРБ е уникална, защото помага директно на стотици хиляди български граждани. Непосредственият социален ефект от програмата се изразява в намаляването на разходите за отопление на домакинствата между 45% и 55%, подобряване на здравословните условия за живот, създаване на приятна жизнена среда (подобрени и ремонтирани общи части и околоблоково пространство). Тук трябва да бъде споменат и несравнимо по-естетичният външен вид на завършените жилищни сгради в сравнение с останалите, което води до промяна на облика на цели квартали.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez